Κάντε μια δημοσκόπηση μεταξύ φίλων και γνωστών και όποιος έχει ακόμη και ελάχιστη τριβή  θα σας πει ότι ο Tiger Woods είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης γκολφ στα social media. Όλοι όμως κάνουν λάθος γιατί ο Tiger Woods δεν είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης γκολφ στα social media, ούτε ο Phil Mickelson ούτε ο Bubba Watson Και όχι, ο πιο δημοφιλής παίκτης γκολφ στα social media δεν παίζει καν γκολφ επαγγελματικά.

Ποια είναι η Paige Spiranac, η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο για το 2022

Το όνομά της είναι Paige Spiranac, έχει 3,3 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και πάνω από 10 εκατομμύρια followers σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα μαζεμένα και είναι μια από τις πιο σέξι γυναίκες στον πλανήτη.Maxim - Paige Spiranac: Η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο για το 2022

Ξεκίνησε την καριέρα της στο γκολφ το 2015 με μια νίκη στο 100th Colorado Women’s Golf Association Match Play Championship.

Στη συνέχεια, η τότε 22χρονη γιόρταζε με τη μητέρα της τρώγοντας παγωτό, όταν συνειδητοποίησε ότι το τηλέφωνό της πήρε φωτιά από φίλους να τη συγχαίρουν για τη νίκη της.

Ήταν κάτι ασυνήθιστο και δεν μπορούσε να καταλάβει πώς το είχαν μάθει τόσοι πολλοί από αυτούς.

«Αργότερα μάθαμε ότι ήταν από τα κείμενα του Dan Regester, συγγραφέα στο Total Frat Move. Με βρήκε στο Instagram και μου έγραψε ένα γράμμα αγάπης και έγινε viral», λέει για ένα άρθρο στο site που την ξεχώρισε για το swing της, την εμφάνισή της και το παιχνίδι της.

«Από εκεί ξεκίνησε όλη μου η καριέρα. Από το να έχω 500 ακόλουθους στο να έχω 100.000 μέσα σε μια νύχτα. Η ζωή μου άλλαξε εντελώς εν ριπή οφθαλμού» λέει.

Ξαφνικά η Paige Spiranac πλημμύρισε από επαγγελματικές προτάσεις  Αποφάσισε να επικεντρώσει την προσοχή και πολύ χρήμα που άρχισε να βγάζει στο να χτίσει επαγγελματική καριέρα, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, ακόμη και για μια γυναίκα με την εμφάνιση της Paige, η οποία παρεμπίπτοντος κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων παικτριών στον κόσμο στην κατηγορία junior.

Maxim - Paige Spiranac: Η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο για το 2022

Την ίδια χρονιά, προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο πρώτο της επαγγελματικό τουρνουά — το Ladies European Tour event στο Ντουμπάι.

«Ήμουν τρομοκρατημένη», λέει η Paige Spiranac. «Οι γονείς μου με βρήκαν σε εμβρυϊκή στάση να ουρλιάζω. Απλώς δεν ένιωθα έτοιμη για αυτό. Κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για να αλλάξει η ζωή σου από τη μια μέρα στην άλλη, να έχεις όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω σου και όλους να σχολιάζουν την κάθε σου κίνηση».

Τερμάτισε 101η αλλά αυτό δεν την αποθάρρυνε από το να ακολουθήσει μια επαγγελματική καριέρα στο LPGA. Ένα χρόνο αργότερα έπαιξε τον πρώτο της αγώνα σε προκριματικό, αλλά δεν κατάφερε να περάσει. Λίγο αργότερα, ίσως και ως απάντηση στο σχετικά «ριψοκίνδυνο» ενδυματολογικό στιλ της Paige, η LPGA εισήγαγε έναν ενδυματολογικό κώδικα που περιορίζει τα ντεκολτέ, τα κολάν και τις κοντές φούστες.

«Οι άνθρωποι λένε ότι προωθείτε τις γυναίκες για να επιδείξουν τα σωματικά τους προσόντα  ή να φορέσουν λιγότερα για να αποκτήσουν περισσότερους φαν στο διαδίκτυο. Το μήνυμά μου είναι να φοράς ό,τι θέλεις να φορέσεις», λέει για ένα θέμα που κατά κάποιο τρόπο την καθορίζει ως παίκτρια και ως προσωπικότητα.

«Απογοητεύομαι όταν υποστηρίζουν τους πάντες εκτός από εσένα επειδή σου αρέσει να δείχνεις διαφορετική», λέει. «Ο ενδυματολογικός μου κώδικας είναι ίδιος σε όλη μου τη ζωή. Μου αρέσει να φοράω πράγματα που είναι πιο ταιριαστά και νιώθω πιο άνετα φορώντας λιγότερα αφού μου αρέσει να έχω ελεύθερη κίνηση. Όταν άρχισα να φοράω κολάν, ξεκίνησε έγινες σάλος. Και τώρα πηγαίνω σε γήπεδα γκολφ και βλέπω πολλές γυναίκες να φορούν κολάν».

Maxim - Paige Spiranac: Η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο για το 2022

Μεγαλωμένη στην Αριζόνα και το Κολοράντο, η Paige Spiranac προέρχεται από αθλητική οικογένεια. Ο πατέρας της έπαιξε κολεγιακό ποδόσφαιρο για τους Πίτσμπουργκ Πάντερς που κέρδισαν το εθνικό πρωτάθλημα το 1976, την ίδια ομάδα στην οποία έπαιζε ο θρυλικός Τόνι Ντόρσετ όταν κέρδισε το Heisman Trophy.

Η μητέρα της ήταν επαγγελματίας χορεύτρια μπαλέτου, η θεία της επαγγελματίας τενίστας και η μεγαλύτερη αδερφή της, Lexie, φοίτησε στο Στάνφορντ με υποτροφία στίβου.

Ως παιδί η Paige Spiranac διέπρεψε στη γυμναστική και ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας αθλητής, αφιερώνοντας όλο τον ελεύθερο χρόνο της στην προπόνηση.

Είναι ασθματική και υπέφερε από μια πάθηση του τριχωτού της κεφαλής που της έπεφταν τα μαλλιά, καθιστώντας την παρία ως έφηβη.

«Τα παιδιά με εκφόβιζαν για αυτό. Ξεκίνησα τη γυμναστική, η οποία είναι άκρως ανταγωνιστική. Τα κορίτσια ήταν μοχθηρά.  Έφτυναν ας πούμε μέσα στα ποτά μου. Θυμάμαι μια φορά ότι έφερα μια τούρτα για τα γενέθλιά μου και την πέταξαν κάτω μπροστά μου».

Maxim - Paige Spiranac: Η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο για το 2022

Παρά τον εκφοβισμό, γρήγορα έγινε σαφές ότι μπορούσε να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και είχε ρεαλιστικές ολυμπιακές φιλοδοξίες.

Είχε μάλιστα προσκληθεί στο διάσημο στρατόπεδο Károlyi, το οποίο διευθύνουν οι ντροπιασμένες πλέον προπονήτριες Béla και Marta Károlyi, το οποίο έβγαλε εννέα Ολυμπιονίκες. Αλλά πριν προλάβει να εγγραφεί, η Paige Spiranac έσπασε την επιγονατίδα της. Εις διπλούν.

Έχοντας εγκαταλείψει το όνειρό της σε ηλικία 12 ετών, η Paige Spiranac δοκίμασε το τένις, δουλεύοντας με τη θεία της Bonnie Gadusek, μια επαγγελματία, νούμερο 10 στον κόσμο το 1985.

Μετά από εντατικές προπονήσεις δύο εβδομάδων, η Paige Spiranac αποφάσισε ότι το τένις δεν ήταν για εκείνη. Τότε μια μέρα ο πατέρας της την πήγε σε ένα γήπεδο γκολφ.

«Το ερωτεύτηκα αμέσως. Οι γονείς μου πάντα έλεγαν βάλε ό,τι έχεις σε αυτό ή αλλιώς βρες δουλειά».

Maxim - Paige Spiranac: Η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο για το 2022

Ως έφηβη, απόλαυσε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα, κερδίζοντας πέντε τουρνουά γκολφ junior του Κολοράντο, συμπεριλαμβανομένου του 2010 CWGA Junior Stroke Play.

Μπήκε στη λίστα με τους 20 κορυφαίους νεαρούς παίκτες του κόσμου, ήταν στην πρώτη πεντάδα μεταξύ των νεοσύλλεκτων κολεγίων, μπήκε στην πρώτη Παναμερικανική ομάδα ως μέλος του Future Collegians World Tour και εξασφάλισε μια υποτροφία για γκολφ από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

«Στο δεύτερο έτος στο γυμνάσιο έπρεπε να σκεφτώ, να πάω στο κολέγιο ή να γίνω επαγγελματίας και να μην πάω στο πανεπιστήμιο. Ήταν μια δύσκολη απόφαση» λέει.

Τελικά, πήγε στο κολέγιο. Η ιδέα ήταν να αποκτήσει κάποια εμπειρία ζωής μετά από χρόνια εκπαίδευσης στο σπίτι, να συνεργαστεί με σπουδαίους προπονητές και να ανεβάσει το παιχνίδι της στο επόμενο επίπεδο. «Μέχρι τη στιγμή που έφτασα στο κολέγιο είχα καεί και αυτό ήταν εμφανές» θυμάται.

Η Paige Spiranac τερμάτισε πέμπτη στο Cal Classic και δέκατη ένατη στο Κεντρικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα NCAA. «Πιστεύω ότι είχα καλύτερη πορεία στο γκολφ πριν πάω στο κολέγιο. Δεν ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες που είχα ή που είχαν οι προπονητές μου. Είμαι αθλητικά και σωματικά προικισμένη και όλοι μπορούσαν να δουν ότι ήμουν ταλαντούχα αλλά διανοητικά δεν είχα αρκετό χρόνο για να εξελιχθώ» αναφέρει.

Maxim - Paige Spiranac: Η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο για το 2022

Η Paige Spiranac μεταγράφηκε στο κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο όπου έγινε αρχηγός της ομάδας γκολφ και τους οδήγησε στο πρώτο τους Πρωτάθλημα στην ιστορία του σχολείου. «Ήταν η τελευταία μου χρονιά, το τελευταίο μου τουρνουά και είπα ότι δεν χρειάζεται να παίζω γκολφ πια», θυμάται. «Και ήταν το καλύτερο συναίσθημα».

Και ενώ ήταν επαγγελματίας, έγινε η πιο ξακουστή γυναίκα στο άθλημα, συνεργαζόμενη με πολυάριθμες εταιρείες που σχετίζονται με το γκολφ, όπως το Club Champion, ο προσομοιωτής γκολφ X-Golf, το Shot Scope (ένας σκοπευτής app), Swag Golf και πολλές εταιρείες αθλητικών στοιχημάτων, όπως η Points Bet, καθώς και η Dynamic Brands, μητρική εταιρεία πολυάριθμων ετικετών εξοπλισμού γκολφ και ρούχων υψηλής ποιότητας. Είναι επίσης οικοδέσποινα του δικού της podcast, Playing A Round with Paige Renee.

«Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της σέξι γυναίκα στον κόσμο για το 2022 με τις Dynamic Brands, μπόρεσα να γίνω μάρτυρας από πρώτο χέρι στην αδυσώπητη ενέργεια της, την ακλόνητη αφοσίωση της και το φυσικό της χάρισμα να συνδέεται με το κοινό της», λέει ο CEO της εταιρείας Leighton Klevana.

«Πιστεύω ότι η ικανότητά της να διαμορφώνει και να επαναπροσδιορίζει συνεχώς τι σημαίνει να είσαι ινφλουένσερ του γκολφ είναι ο λόγος θα συνεχίσει να είναι μια δύναμη σε αυτόν τον χώρο για πολλά χρόνια ακόμα».

Η Paige Spiranac επισημαίνει ότι, «η επιχείρησή μου είναι τόσο επιτυχημένη λόγω της εκπληκτικής κοινότητας των ανθρώπων που με ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αφιερώνω χρόνο για να απαντήσω σε όλους. Είτε είναι θετικό το σχόλιο, είτε αρνητικό, θα σας απαντήσω με προσωπικό μήνυμα», αναφέρει, σημειώνοντας τη διαφορά μεταξύ μιας κοινότητας και ενός ακόλουθου.

«Όταν άρχισα να ποστάρω, έδειξα την αποτυχία μου και όλα όσα οι άνθρωποι δεν συζητούσαν, όπως την ψυχική υγεία, ή την αποτυχία στο γήπεδο του γκολφ. Η κοινότητα που έχω χτίσει, με ξέρει. Ακόμα και οι άνθρωποι που με μισούν, στην αρχή με έκαναν να τρέμω αλλά τώρα με διασκεδάζουν. Νομίζω ότι είμαι πλέον πιο χοντρόπετση και ξέρω πώς να χειριστώ τέτοιες καταστάσεις».

Η Paige Spiranac έχει διανύσει πολύ δρόμο από το κοριτσάκι της ομάδας γυμναστικής που εκφοβίζονταν συστηματικά από τις συναθλήτριες της. Ίσως επειδή αντιμετώπισε το παρελθόν της μέσα από την εργασία της στο CyberSmile Foundation, ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Μαζί τους, η Paige Spiranac έχει μιλήσει για το θέμα σε παιδιά σε Λέσχες Αγοριών και Κοριτσιών καθώς και σε σχολεία.

Εξακολουθεί να παίζει γκολφ και εξακολουθεί να είναι ένθερμος θαυμαστής του Tiger Woods, ο οποίος παραμένει η νούμερο ένα έμπνευσή της. «Έχει προχωρήσει το παιχνίδι με τρόπο που κανείς δεν φανταζόταν δυνατό» λέει χαρακτηριστικά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee)

Τι ψάχνει για έναν σύντροφο η Paige Spiranac τη ρώτησαν στο Maxim; Κάποιον που έχει «καλή αίσθηση του χιούμορ. Κάποιον που δεν παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Μου αρέσει να γελάω και μου αρέσει κάποιος που μπορεί να γελάει μαζί μου και να κάνει διασκεδαστικά, ανόητα πράγματα. Μου αρέσει κάποιος που δεν βαριέται να γυμνάζεται γιατί και αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου», λέει, χωρίς να πάρει ανάσα.

«Μου αρέσει κάποιος που με νοιάζεται και με υποστηρίζει να είμαι επιτυχημένη επιχειρηματίας, να μην τον τρομάζω και να είμαι σίγουρη για το ποιος είναι. Κάποιος έξυπνος άνθρωπος που μπορεί να μου μαθαίνει νέα πράγματα. Κάποιος που να είναι τολμηρός, γιατί εγώ τείνω να μην είμαι και πολύ περιπετειώδης. Και κάποιος που είναι ήρεμος και σταθερός, γιατί τείνω να είμαι και πολύ αγχωτική».

«Είναι μια μεγάλη λίστα», παραδέχεται. «Έμαθα όμως να μην συμβιβάζομαι ποτέ!».

Ο στόχος από την παιδική ηλικία ήταν να γίνει επαγγελματίας αθλητής. Δεν τα κατάφερε αλλά έφτασε πολύ κοντά. Και τώρα είναι στο εξώφυλλο του Maxim — το τεύχος Hot 100.

«Αν μου έλεγες στο κολέγιο, ότι η ζωή μου θα ακολουθούσε αυτόν τον δρόμο, θα είχα γελάσει», λέει. «Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί κάτι από όλα αυτά, αλλά είμαι τόσο ευγνώμων που συνέβησαν. Είμαι πραγματικά σε θέση να αγαπήσω αυτό που είμαι και αυτό που κάνω μέσω της δημιουργίας περιεχομένου ως ινφλουένσερ. Έτσι, είμαι ευχαριστημένη με το πώς έγιναν όλα. Μακάρι να έπαιζα γκολφ σε υψηλότερο επίπεδο και να είχα καταφέρει περισσότερα, αλλά δεν θα άλλαζα η ζωή μου σήμερα με τίποτα στον κόσμο».