H πρώην σύντροφος και βοηθός του Μάθιου Πέρι προέτρεψε τους αστυνομικούς να διευρύνουν την έρευνα σχετικά με τον θάνατό του.

Η 47χρονη Κέιτι Έντουαρντς δήλωσε στη Mirror πως είναι βαθιά προβληματισμένη για τις συνθήκες του θανάτου του, αφού την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε πως ο Πέρι είχε δεχτεί ενέσεις κεταμίνης περίπου 21 φορές την τελευταία εβδομάδα της ζωής του.

Όπως αναφέρει, ο Μάθιου Πέρι είχε μεγάλη φοβία με τις βελόνες, ενώ ποτέ δεν είχε προβεί σε ένεση κεταμίνης, ακόμα κι όταν ήταν στα χειρότερα στάδια του εθισμού του.

«Αυτό ακούγεται πολύ περίεργο σε εμένα. Ο Μάθιου πάντα μου έλεγε ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσε βελόνες, ούτε θα έκανε ένεση στο σώμα του. Δεν ήθελε καν να κάνει τατουάζ», είπε χαρακτηριστικά.

Της είχε πει μάλιστα, ότι είχε ακριβώς αυτόν τον φόβο. Ότι μια ένεση μπορούσε να αποβεί μοιραία για εκείνον.

«Συχνά τον έβλεπα να παίρνει πολλά διαφορετικά φάρμακα. Πάντα φοβόμουν και του έλεγα ότι πρέπει να σταματήσει να ανακατεύει όλα αυτά, γιατί θα πεθάνει. Και μου έλεγε πάντα “πεθαίνεις μόνο όταν χρησιμοποιείς βελόνες και δεν θα το κάνω αυτό ποτέ μα ποτέ”. Όταν άκουσα ότι άφησε τον βοηθό του να το κάνει, απλά δεν μπορούσα να το καταλάβω. Ειδικά, εφόσον δεν είχε ιατρική εκπαίδευση», εξηγεί.

Λέει επίσης ότι υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με γιατί δεν βρέθηκαν ναρκωτικά ή άλλα σύνεργα στο σημείο.

«Αν του έκανε μια μεγάλη ένεση, θα υπήρχε μια βελόνα και στοιχεία κεταμίνης στο σπίτι. Πού πήγαν όλα; Γιατί ο βοηθός του έδωσε όλα αυτά τα ναρκωτικά και έφυγε; Πάντα έμενα με τον Μάθιου αν έπαιρνε ναρκωτικά, καθώς δεν ήθελα να φύγει από υπερβολική δόση ή να του συμβεί κάτι. Θα μπορούσα να καλέσω το 911. Αλλά γιατί δεν ήταν ο βοηθός του εκεί;», αναφέρει κλείνοντας.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Πέρι έκανε ενέσεις κεταμίνης τουλάχιστον 20 φορές τις ημέρες πριν από τον θάνατο του ηθοποιού. Τις ώρες πριν από τον θάνατό του, ο Πέρι είχε κάνει τρεις ενέσεις.

Ο Πέρι φέρεται να εντολή στον βοηθό του, Κένεθ Ιγουαμάσα, να του κάνει άλλη μια ένεση με μεγάλη δόση κεταμίνης και να ετοιμάσει το τζακούζι. Ο Ιγουαμάσα έκανε την ένεση και έφυγε από το σπίτι για να κάνει δουλειές. Όταν επέστρεψε, βρήκε τον Πέρι νεκρό.

Ο Πλασέντσια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς ήταν αυτός που παρείχε κεταμίνη στον Ιγουαμάσα. Κατηγορείται επίσης ότι έκανε ο ίδιος ενέσεις του φαρμάκου στον Πέρι και ότι έδειξε στον βοηθό πώς να τις κάνει.