Ο Μάθιου Πέρι είχε ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους που έπασχαν από εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ όσο ήταν ζωντανός. Ο θάνατός τους όμως δεν θα διακόψει την αποστολή του.

Οι πιο κοντινοί άνθρωποι του διάσημου ηθοποιού ιδρύουν ένα ίδρυμα στο όνομά του, με τον τίτλο «The Matthew Perry Foundation». Το TMZ αποκάλυψε την είδηση, λέγοντας ότι ο Πέρι είχε πραγματικά σχεδιάσει να δημιουργήσει αυτόν τον οργανισμό μήνες πριν φύγει ξαφνικά από τη ζωή. Και τώρα το σχέδιο του ηθοποιού θα γίνει πραγματικότητα.

Ο σκοπός του ιδρύματος, που μόλις ανακοινώθηκε, είναι να βοηθήσει τους εθισμένους να ξεπεράσουν την κατάχρηση ουσιών, συνεχίζοντας στο πνεύμα της ταπεινής προσέγγισης του Πέρι στον εθισμό και την ανάρρωση.

Ο Πέρι είχε πει κάποτε: «Όταν πεθάνω, δεν θέλω τα “Φιλαράκια” να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφέρουν – θέλω να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφέρουν η βοήθεια προς τους άλλους. Και θα ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου αποδεικνύοντας το. Ο εθισμός είναι πολύ ισχυρός για να τον νικήσει κανείς μόνος του. Αλλά όλοι μαζί, μέρα με τη μέρα, μπορούμε να τον νικήσουμε».

Η ομάδα του δήλωσε: «Ξεκινάμε ένα ταξίδι για να τιμήσουμε την κληρονομιά του, ιδρύοντας το “Matthew Perry Foundation”, με οδηγό τα δικά του λόγια και τις εμπειρίες του και με γνώμονα το πάθος του να κάνει τη διαφορά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές».

Ο ιστότοπος αναφέρει απλά αυτό ως δήλωση και προς το παρόν, δίνει στους ανθρώπους μόνο τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές.

Ο θάνατος του Πέρι

Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, όταν η βοηθός του επέστρεψε στο σπίτι του στην περιοχή του Λος Άντζελες μετά από δουλειές. Η βοηθός κάλεσε αμέσως την αστυνομία, καθώς και τη μητέρα του Πέρι και ένα από τα αδέλφια του.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο ηθοποιός πνίγηκε, αλλά εκκρεμεί η επίσημη αιτία θανάτου. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν παράνομες ουσίες από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά κατέσχεσαν συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών φαρμάκων. Ο Πέρι ήταν μόλις 54 ετών.

Διαβάστε ακόμη: