Οι τρεις κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, φόρεσαν τα καλά τους και υποδέχονται τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη και τον Διονύση Σαρακίνη στην τελευταία μαγειρική δοκιμασία, πριν ανακοινωθεί η συνολική βαθμολογία τους στον τελικό του MasterChef.

Η «γλωσσοκοπάνα» Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Αδιαμφισβήτητα, για τη «γλωσσοκοπάνα» Μαργαρίτα, όπως τη φωνάζουν φίλοι και συνάδελφοι, η μαγειρική είναι τρόπος ζωής και δεν είναι λίγες οι φορές, που με μια βαλίτσα στο χέρι κυνήγησε το όνειρο της. Οι σπουδές της στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, την οδήγησαν στο εξωτερικό, όπου έζησε για αρκετά χρόνια.

Η αντιδραστική και αυθόρμητη Μαργαρίτα δεν δίστασε να απορρίψει σημαντικές προτάσεις στο εξωτερικό, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον ζαχαροπλάστη σύντροφο της. Το μαγειρικό ταξίδι για εκείνη δεν σταματά ποτέ. Αυτή τη φορά ετοίμασε βαλίτσες και ήταν αποφασισμένη, από την αρχή, να φτάσει μέχρι τον τελικό του MasterChef 5.

Ο παθιασμένος Διονύσης Σαρακίνης

Παθιασμένος, ενεργητικός, ενθουσιώδης. Δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνη τη φορά, που μαγείρεψε για τον Ζινεντίν Ζιντάν. Δεν στοχεύει στις αδυναμίες των άλλων αλλά στις δικές του ικανότητες. Για τον ίδιο η οικογένεια του είναι η πιο σημαντική αξία και προσπαθεί να είναι κοντά της, με όποιον τρόπο μπορεί.

Όνειρο ζωής και στόχος του να κερδίσει το έπαθλο του MasterChef 5 για να ανοίξει αλυσίδα με elevated καντίνες. Η πίεση χρόνου μέσα στις κουζίνες είναι κάτι που τον κάνει συνεχώς καλύτερο.

Ποιος θα κερδίσει;

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη και ο Διονύσης Σαρακίνης είναι οι δύο φιναλίστ λοιπόν, που θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef. Μάλιστα στο τρέιλερ βλέπουμε τους δύο παίκτες να μαγειρεύουν ξανά στην κουζίνα του MasterChef με τους πρώην συμπαίκτες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να τους στηρίζουν από τον εξώστη ενώ απόψε το βράδυ θα τους κρίνει ο παγκοσμίου φήμης Άγγλος σεφ, Jason Atherton.

Σύμφωνα πάντως με το Πρωινό για τις στοιχηματικές εταιρίες ο νικητής του MasterChef 5 είναι ξεκάθαρος. Ο Αλέξης Μίχας ανέφερε ότι η απόδοση της Μαργαρίτας Νικολαΐδη είναι 1,40, ενώ του Διονύση Σαρακίνη 2,80 και υπογράμμισε ότι η απόσταση ανάμεσα τους δυο φιναλίστ στα στοιχήματα ήταν μικρότερη, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχει διευρυνθεί. Πάντως αν αναδειχθεί νικήτρια η Μαργαρίτα τότε μιλάμε για την πρώτη Ελληνίδα MasterChef.