Μια συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντα της φρικιαστικής επίθεσης της Χαμάς, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Περισσότερο από έξι μήνες μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων από τη Χαμάς που συμμετείχαν σε μουσικό φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ, οι επιζώντες δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτό που είδαν και δεκάδες έχουν καταλήξει να αυτοκτονήσουν, σύμφωνα με έναν επιζώντα.

Καταθέτοντας σε κοινοβουλευτική ακρόαση την Τρίτη, ο Γκάι Μπεν Σιμόν αποκάλυψε ότι ο απολογισμός των νεκρών από τη σφαγή στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου συνεχίζει να ανεβαίνει πολύ καιρό μετά το τέλος της επίθεσης. Τριακόσιοι εξήντα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα και όσοι επέζησαν έγιναν μάρτυρες του μακελειού.

Σοκαριστική αποκάλυψη από επιζώντα της σφαγής της Χαμάς στο φεστιβάλ

«Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, αλλά υπήρξαν σχεδόν 50 αυτοκτονίες μεταξύ των επιζώντων του Nova. Ο αριθμός αυτός, που ίσχυε πριν από δύο μήνες, μπορεί να έχει αυξηθεί έκτοτε», δήλωσε ο Μπεν Σιμόν, σύμφωνα με το i24 News.

«Υπάρχουν πολλοί επιζώντες που χρειάστηκε να νοσηλευτούν βίαια λόγω της ψυχολογικής τους κατάστασης. Οι φίλοι μου δεν σηκώνονται από το κρεβάτι, ούτε κι εγώ», είπε, προσθέτοντας ότι είναι «πρακτικά ανίκανος να κάνει οτιδήποτε» και βασίζεται σε έναν σκύλο για να βγάλει «την καθημερινότητα».

Η ακρόαση, που επικεντρώθηκε στις ελλείψεις στη μεταχείριση των επιζώντων, άκουσε επίσης μια άλλη επιζήσασα, η οποία περιέγραψε τη ζωή της ως εφιάλτη που ξυπνάει.

«Συμμετείχα σε μια μελέτη που παρακολουθούσε τον σφυγμό μου και άλλες παραμέτρους και αποκάλυψε πόσο κακή είναι η υγεία μου. Κοιμάμαι κατά μέσο όρο δύο ώρες τη νύχτα. Κάθε πρωί στις επτά η ώρα, ξαναζώ τις στιγμές που ήμουν κρυμμένη στους θάμνους με τους τρομοκράτες να περνούν από δίπλα μου. Δεν μπορώ πλέον να κινηθώ μόνη μου, πρέπει να με συνοδεύουν συνεχώς», δήλωσε η Naama Eitan.

Διαβάστε ακόμη: