Την επόμενη Τετάρτη (03 Μαΐου), είναι προγραμματισμένη η επόμενη πληρωμή των δικαιούχων του Market Pass. Η συγκεκριμένη πληρωμή θα είναι και η τελευταία για όσους έχουν επιλέξει κατάθεση σε λογαριασμό. Όσοι έχουν επιλέξει την άυλη κάρτα, αναμένεται να δουν και άλλες δύο πληρωμές μέχρι και τη λήξη του προγράμματος, τον Ιούλιο.

Την 3η Μαΐου, θα πληρωθούν και οι δικαιούχοι που επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υπέβαλαν σχετική αίτηση από 1η έως 15η Μαρτίου. Οι επόμενες πληρωμές για αυτούς θα γίνουν ως εξής:

  • Την 3η Μαΐου για τον Μάιο.
  • Την 3η Ιουνίου για τον Ιούνιο.
  • Την 3η Ιουλίου για τον Ιούλιο.

Τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του Market Pass, είναι:

Παντοπωλεία, σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Δεν είναι εφικτή, οιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα.

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web / Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η Αυγούστου 2023. Μετά, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που την χορήγησε, υποχρεούται αμέσως να την απενεργοποιήσει, ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμη: