Με καταιγιστικούς ρυθμούς ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων, μέσω του vouchers.gov.gr, για την κάρτα αγορών Market Pass, που μέχρι πριν και τις 10 το πρωί έφταναν ήδη στις 50.000.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα επιτρέπονται αιτήσεις μόνο για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1,2,3 ή 4. Αύριο το σύστημα ανοίγει για όλους.

Market Pass: Από την Παρασκευή αιτήσεις και στα ΚΕΠ

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Market Pass είναι ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης που θα βοηθήσει εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι με το Market Pass καλύπτεται το 85% του πληθυσμού της χώρας, ενώ προσέθεσε ότι για να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες η υπηρεσία η διαδικασία της αίτησης θα μπορεί να γίνεται και μέσω ΚΕΠ από την Παρασκευή.

Σήμερα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 1,2,3 και 4 ενώ αύριο, Τετάρτη, θα επιτραπεί η υποβολή αιτήσεων και των δικαιούχων με ΑΦΜ που τελειώνει σε 5,6,7,8,9,0.

Περιθώριο για αιτήσεις έως 15 Μαρτίου 2023 (χωρίς να αποκλείεται και τυχόν παράταση πάντως) θα έχουν εκατομμύρια νοικοκυριά για να ενταχθούν στην επιδότηση αγορών διατροφής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Market Pass: Επίδομα χωρίς αιτήσεις μέσω του gov.gr – Ποιους αφορά

Ωστόσο, για το Market Pass έχει γίνει γνωστό ότι όσοι δεν είναι εξοικιωμένοι με το ίντερνετ θα έχουν και άλλη επιλογή, καθώς θα αρκεί μία επίσκεψη στα ΚΕΠ.

Εάν θέλουν ωστόσο να συμπεριληφθούν στην πρώτη πληρωμή της 3ης Μαρτίου, θα πρέπει να πάνε Παρασκευή, Σάββατο 25/2 ή Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Εάν χάσουν την πρώτη προθεσμία, θα πληρωθούν μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Η οικονομική ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών κατά τους μήνες από Φεβρουάριο έως και Ιούλιο 2023 και ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Ο πιο αναλυτικός οδηγός με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Market Pass:

Market Pass: Αναλυτικός οδηγός με όσα πρέπει να ξέρετε – Δικαιούχοι, αιτήσεις, πληρωμές

 

Διαβάστε περισσότερα