Η αναμέτρηση έκρινε την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με τη Μπόρνμουθ εν τέλει να επικρατεί με 1–0 και να επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, το ματς ξεχώρισε εξαιτίας μίας… αμφιλεγόμενης φάσης από την αρχή έως την ολοκλήρωσή της.

Στο 41′ της αναμέτρησης, ο άσος των φιλοξενούμενων, Τζεντ Σπενς, βρήκε με προωθημένη πάσα τον Σαμ Σάριτζ εντός της περιοχής των «κερασιών», με τον επιθετικό της Νότιγχαμ Φόρεστ να ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα, Μαρκ Τράβερς.

Ο πρώτος διαιτητής, Στιούαρτ Άτγουελ, είχε παρακολουθήσει τη φάση από πολύ κοντά. Ωστόσο, ο ελληνικής καταγωγής επόπτης, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης έλαβε την τελική απόφαση κατόπιν συνεννόησης, καθώς σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ όταν η φάση ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα η συνέχεια να μην ισχύει και η φάση του πέναλτι να είναι ως μη γενόμενη.

Ύστερα από επαναληπτική λήψη, φάνηκε πως ο Σάριτζ, που έγινε αποδέκτης της μπάλας από την πάσα του Σπενς, καλυπτόταν.

Μαρινάκης: «Δυσαρεστημένος από τις αποφάσεις των διαιτητών και της EFL»

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ και του Ολυμπιακού στάθηκε στις λανθασμένες ενέργειες των διαιτητών που στέρησαν την απευθείας άνοδο στον αγγλικό σύλλογο αλλά και τις πρόσφατες πρακτικές της Ομοσπονδίας, σε σύντομο σχόλιό του στο BBC.

«Δεν είμαι χαρούμενος με την EFL, δε μάς υποστήριξε όταν το παιχνίδι αναβλήθηκε για πρώτη φορά (σ.σ. με την απόφαση να “ξεσηκώνει” ξανά “θύελλα” αντιδράσεων).

Θέλω να εκφράσω την απογοήτευση αλλά και την επιθυμία μου να δω δίκαιες αποφάσεις των διαιτητών και της Ομοσπονδίας, ώστε τα παιχνίδια να καθορίζονται από τους ποδοσφαιριστές, στον αγωνιστικό χώρο». ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Έχουμε αποστείλει πληθώρα επιστολών αναφορικά με τα παράπονά μας για τη διαιτησία, ωστόσο δεν υπάρξει καμία ανταπόκριση, είμαι απογοητευμένος επειδή έχω επενδύσει εκατομμύρια λίρες στον σύλλογο και όλοι εντός της ομάδας έχουν συντελέσει με τη σκληρή τους δουλειά και συνέπεια».

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης ή Constantine Hatzidakis που έκρινε την έκβαση του ματς

Ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης ή Constantine Hatzidakis, γεννήθηκε στο Bromley της Αγγλίας στις 23 Νοεμβρίου 1984, από Έλληνες γονείς.

Ασχολήθηκε με τη διαιτησία από μικρός και το 2013 έκανε ντεμπούτο στη League One της Αγγλίας. Αρχικά ήταν διαιτητής, αλλά στη συνέχεια το γύρισε σε βοηθός. Και από το 2014, ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας συνολικά  πάνω από 200 παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ είναι και διεθνής, έχοντας παρουσίες σε προκριματικά EURO και Μουντιάλ, αλλά και σε Champions League και Europa League.

Στη διάρκεια της φετινής σεζόν ο Χατζηδάκης έχει ήδη συμμετάσχει σε 33 (από τα 35) παιχνίδια της Πρέμιερ και σε συνολικά 18 ακόμη σε Αγγλία και διεθνείς διοργανώσεις!

Μάλιστα, χθες ανακοινώθηκε ότι θα είναι πρώτος βοηθός του διαιτητή Στιούαρτ Άτγουελ, που διαιτήτευσε και το παιχνίδι της Νότιγχαμ με τη Μπόρνμουθ και στο προσεχές παιχνίδι Μάντσεστερ Σίτι – Νιουκάστλ (08/05), αλλά και στο μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στις Τότεναμ – Αρσεναλ (12/05), το οποίο θα έχει διαιτητή τον Πολ Τίρνεϊ.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ηττήθηκε από την Μπόρνμουθ με 1-0 και έχασε την απευθείας άνοδο στην Premier League στην οποία θα ήταν μία ανάσα μακριά με νίκη στο «Vitality Stadium».

Μια νίκη που έμεινε στο «τι θα γινόταν αν». Διότι εάν ένας Έλληνας δεν είχε πάρει μία λανθασμένη απόφαση, οι «Trees» θα είχαν πάρει αυτό που ήθελαν. Με τον βοηθό, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, να αφήνει το στίγμα του.