Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μίλησε για το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε Έλληνες.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «η είδηση του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη που οδήγησε στο θάνατο πέντε συμπολίτες μας που είχαν μεταβεί εκεί για ανθρωπιστική βοήθεια μας γεμίζει οδύνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτού του συγκλονιστικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος.»

Στην συνέχεια, ερωτηθείς για το πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το συμβάν ως τροχαίο δυστύχημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «πρόκειται για τραγικό τροχαίο, είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν ισχύει η πληροφορία πως μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ, το διαψεύδω αυτό» ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο» για ανασχηματισμό, είπε ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο απομάκρυνσης του κ. Δένδια και ζήτησε να μην μπαίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε πολιτική αντιπαράθεση.

Για το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν

Αναφερόμενος στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε: «Πιστεύουμε στον διάλογο, θα κινηθεί σε όσα συμφωνήθηκαν στην πρώτη συνάντηση, πιστεύουμε στο κλίμα διαλόγου που καλλιεργείται και θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα..

Η Ελλάδα, πιστεύει στον διάλογο, πιστεύει στην επίλυση της μοναδικής διαφοράς που μας χωρίζει με την Τουρκία, που δεν είμαστε ακόμη εκεί, αλλά αυτός είναι ο στόχος. O διάλογος θα προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα και θα τον αξιολογούμε κάθε φορά με βάση και τις εξελίξεις».

Διαβάστε ακόμη: