Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η πορεία της κυβέρνησης δεν εξαρτάται από το ποια κόμματα θα εμφανιστούν στο πολιτικό σκηνικό, κρατώντας αποστάσεις από τη συζήτηση σχετικά με πιθανούς νέους πολιτικούς σχηματισμούς.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει «μία ακόμη καθαρή εντολή», κάτι που θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου, την αξιοπιστία και το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας.
«Το αν θα πετύχουμε τον εκλογικό μας στόχο δεν αυξάνει ούτε μειώνεται από το ποια θα είναι τα υπόλοιπα κόμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι πολίτες θα αξιολογήσουν ποια πρόταση διακυβέρνησης προσφέρει «συνέπεια, αξιοπιστία και ουσιαστική πρόοδο χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις».
Αντίστοιχα, ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι άλλο είναι η πολιτική αντιπαράθεση πάνω σε «θέσεις και κοστολογημένα προγράμματα» και άλλο «η συμμετοχή σε μία τάση όπου προσωπικές ατζέντες μετατρέπονται σε κόμματα και ομιλίες».
«Εμείς είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτικές και να απαντάμε σε προτάσεις», κατέληξε.
«Η τροπολογία δεν περιορίζει την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – αναβαθμίζει τη διαδικασία»
Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στις αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί γύρω από την επιστολή της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι σχετικά με την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί θεσμικά μόλις παραλάβει επισήμως το περιεχόμενο της επιστολής.
«Μόλις λάβουμε το κείμενο της επιστολής θα απαντήσουμε ως κυβέρνηση θεσμικά και σε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι από τις διαρροές που έχουν δημοσιοποιηθεί «προκαλούνται πολλές απορίες».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η επίμαχη ρύθμιση δεν επηρεάζει τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, αλλά αντίθετα ενισχύει θεσμικά τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων.
«Δεν μειώνει ούτε κατ’ ελάχιστον τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Το αντίθετο», τόνισε, εξηγώντας ότι στις υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα, αντί για τακτικό ανακριτή πρωτοδίκη, θα ορίζεται πλέον ειδικός εφέτης ανακριτής.
Διαβάστε ακόμη:
- Ανακαινίζω: Οι παγίδες στο πρόγραμμα – Ποιοι ιδιοκτήτες μένουν εκτός χρηματοδότησης
- Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν
- Έκτακτο επίδομα: Τον Ιούνιο θα καταβληθούν τα 150 ευρώ ανά παιδί – Οι δικαιούχοι
- O Ολυμπιακός έβαλε «φωτιά» σε όλη την Ελλάδα με την κατάκτηση του 4ου ευρωπαϊκού – Εικόνες & βίντεο