“Πιστεύω ότι η σεξουαλικότητα είναι ελκυστική μόνο όταν είναι φυσική και αυθόρμητη” είχε πει στο περιοδικό Life η Marilyn Monroe τον Αύγουστο του 1962. Η γυναίκα-σύμβολο που έκανε το όνομά της συνώνυμο με τη θηλυκότητα και το σέξι, έδειξε από πολύ μικρή ηλικία ότι λάτρευε τα φώτα της δημοσιότητας -παρόλο που τελικά αυτό ήταν η καταστροφή της- ενώ σε κάθε συνέντευξη που έδινε φρόντιζε να δείχνει σε όλους ότι ήταν πολύ περισσότερα από ένα όμορφο πρόσωπο.

Εκτός των άλλων η Monroe παραμένει μέχρι σήμερα το απόλυτο bikini icon. Στα σπάνια στιγμιότυπα που ακολουθούν αυτό αποδεικνύεται πλήρως.

Στιγμιότυπο που τραβήχτηκε γύρω στο 1941. Η Monroe (στη μέση) ποζάρει με λευκό μπικίνι με φίλες της σε μία βάρκα.

Στιγμιότυπο της Marilyn Monroe με μπικίνι στα 1950s.

Aκόμα μία εικόνα από το 1946 και το Los Angeles, στην οποία αυτή τη φορά ποζάρει με λευκό μπικίνι.

Εδώ ποζάρει με ένα bikini top.

Μόλις έχει αγοράσει ένα μαύρο μπικίνι -το οποίο έχει ακόμα τις ετικέτες- και βγαίνει από το δοκιμαστήριο για να το δείξει στο σύζυγό της Arthur Miller για να της πει τη γνώμη του. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο τραβήχτηκε μετά από τα γυρίσματα της ταινίας Let’s Make Love.

Παίζοντας στη θάλασσα με ψηλόμεσο μπικίνι, σε διάλειμμα από τα γυρίσματα κάποια ταινίας στο Hollywood.

Αυτή η εικόνα προέρχεται από την τελευταία της ταινία Something’s Gotta Give που σκηνοθέτησε ο Michael Gordon. Απολύθηκε μόλις 32 μέρες αφού ξεκίνησε η παραγωγή εξαιτίας της συμπεριφοράς της, που τελικά προμήνυε και το θάνατό της. Η ταινία τελικά κυκλοφόρησε με τίτλο Move Over Darling και η Monroe αντικαταστάθηκε από τη Doris Day.