Η Μαριαλένα Τσίρλη, είναι από σήμερα 1 Δεκεμβρίου, η πρώτη γυναίκα γενική γραμματέας στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ).

Η Μαριαλένα Τσίρλη κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής των Ουρσουλίνων. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Schuman του Στρασβούργου.

Το τιμητικό αξίωμα που από σήμερα κατέχει η κ. Τσίρλη γνωστοποίησε στο ευρύ κοινό μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Ο ρόλος της γραμματείας είναι επικουρικός. Αποστολή μας είναι να βοηθούμε τους δικαστές στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, προετοιμάζοντας τους φακέλους των υποθέσεων που εξετάζουν και παρέχοντας κάθε νομική, διοικητική και τεχνική συνδρομή. Στόχος μου είναι να εκτελέσουμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τα καθήκοντά μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και δεξιότητες κάθε μέλους του προσωπικού και διασφαλίζοντας ένα υγιές κι ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, όπου ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται και να προοδεύει», δήλωσε η κ. Τσίρλη μετά την εκλογή της τον Σεπτέμβριο.