Το περασμένο φθινόπωρο, η γνωστή φιλάνθρωπος από το Σικάγο Ann Lurie έβγαλε στην αγορά το αγαπημένο εξοχικό της σπίτι στη φημισμένη πολυτελή παραθαλάσσια γειτονιά Montecito της Καλιφόρνια, ζητώντας κάτι λιγότερο από 13 εκατομμύρια δολάρια. Λίγους μήνες αργότερα, το ακίνητο φαίνεται πως πουλήθηκε για 11,5 εκατομμύρια δολάρια, και μάλιστα σε μετρητά, από την σούπερ σταρ του τένις, Μαρία Σαράποβα.

Η Lurie, χήρα του μεγιστάνα των ακινήτων και πρώην συνιδιοκτήτη των Chicago White Sox και Bulls, Robert H. Lurie, απέκτησε το πολυτελές καταφύγιο στο Montecito στα μέσα της δεκαετίας του 2000, πληρώνοντας περίπου 8,3 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε, είναι τόσο το σπίτι όσο και οι εξωτερικού του χώροι έχουν συντηρηθεί εξαιρετικά.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι σχεδιασμένο από τον γνωστό αρχιτέκτονα Lockwood de Forest Jr. και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε γύρω στο 1949. Το εντυπωσιακό κτήμα βρίσκεται στους πρόποδες των λόφων πάνω από το κέντρο του Montecito, στο τέλος ενός ήσυχου και απομονωμένου αδιέξοδου. Το ακίνητο τυχαίνει επίσης να βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα ακόμη μεγαλύτερο συγκρότημα που ανήκει στην Katy Perry και τον Orlando Bloom.

Το νέο σπίτι της Σαράποβα είναι γεμάτο φυσικό φως, χάρη στους τεράστιους γυάλινους τοίχους του. Η ανοιχτή κουζίνα, η οποία ανακαινίστηκε ριζικά τα τελευταία χρόνια, διαθέτει όλες τις σύγχρονες οικιακές συσκευές και μια λεπτή νησίδα, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ρουστίκ σκληρό ξύλο. Υπάρχει επίσης μια ξεχωριστή και πλήρης υπαίθρια κουζίνα, εξοπλισμένη με κομψές ανοξείδωτες συσκευές.

Άλλα σημαντικά στοιχεία της ιδιοκτησίας περιλαμβάνουν μια κύρια κρεβατοκάμαρα, η οποία διαθέτει τζάκι και μπανιέρα, ενώ προσφέρει άμεση πρόσβαση σε μια σκεπαστή βεράντα με θέα στην πισίνα και τον ωκεανό. Επίσης, στο πίσω μέρος υπάρχει ένας πλήρως ανεξάρτητος ξενώνας με δική του κουζίνα και σαλόνι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 36χρονη Σαράποβα εξακολουθεί να διατηρεί κι ένα συγκρότημα αξίας 9 εκατομμυρίων δολαρίων στην κοινότητα Summerland της κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα. Ωστόσο εδώ και αρκετά χρόνια η κύρια κατοικία της ήταν ένα σύγχρονο σπίτι στην εύπορη ακτή του Μανχάταν της Καλιφόρνια. Λέτε τώρα να γίνει μόνιμος κάτοικος του Montecito;

Διαβάστε ακόμη: