Η νόσος covid-19 έχει αλλάξει τη ζωή μας. Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και μοναχικό. Θα είμαστε στο σπίτι, θα σκεπτόμαστε ωραίες στιγμές, θα προστατεύουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και θα παρακολουθούμε με κατάνυξη τα Άγια Πάθη από την τηλεόραση και την Εκκλησία.

Η ηγεσία της Ε.Ε. με την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης προσπαθεί να ενισχύσει τις οικονομίες των κρατών – μελών της και να επαναδραστηριοποιήσει την επιχειρηματικότητα.

Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλες στερήσεις και απαιτούν ταχύτατη υλοποίηση των όσων εξαγγέλλονται.

Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να πάει καλά και με ασφάλεια η τουριστική περίοδος και να περιοριστούν οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό. Απαιτείται στρατηγική και ευελιξία για να δρομολογηθούν δράσεις, που θα δώσουν κινητικότητα και ρευστότητα στη χώρα μας.

Ο οίκος Standard & Poor’s αναβάθμισε το ελληνικό χρέος με θετική προοπτική για το μέλλον, πιστοποιώντας και με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη που οι διεθνείς επενδυτές δείχνουν στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

«Η στήριξη των μεσαίων εισοδημάτων και η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελούν στρατηγικές επιλογές μας. Με τα μέτρα που ανακοινώνονται ενισχύονται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, δίνεται ανάσα στην αγορά και σημαντική ενίσχυση στη μεσαία τάξη και στις επιχειρήσεις. Έρχονται να προστεθούν σε σημαντικές φοροελαφρύνσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν την πανδημία και στα μέτρα στήριξης κατά τη διάρκειά της. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Για την αντιμετώπιση της άμεσης υγειονομικής κρίσης και των συνακόλουθων ανθρωπιστικών αναγκών στις χώρες – εταίρους, καθώς και των μακροπρόθεσμων και διαρθρωτικών επιπτώσεων στις κοινωνίες και τις οικονομίες των χωρών – εταίρων, η Ε.Ε. έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδοτική στήριξή τους.

Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ θα έχουν τους προσεχείς μήνες το δικαίωμα να επισκέπτονται τις χώρες – μέλη της Ε.Ε., με την προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί για την covid-19, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Τα 27 κράτη – μέλη θα αποδέχονται, χωρίς όρους όλους όσοι έχουν ανοσοποιηθεί με εμβόλια εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων(EMA).  Ο EMA έχει εγκρίνει και τα τρία εμβόλια που χορηγούνται στις ΗΠΑ, της Moderna, των Pfizer/BioNTech και της Johnson & Johnson.

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου ελπίζουμε να φέρει επιτυχίες και νέα αναπτυξιακά δεδομένα για την πατρίδα μας. Η επιχειρηματικότητα δεν βρίσκεται στα καλύτερά της και οι τράπεζες αδυνατούν να τη στηρίξουν. Η ανεργία υψηλή και ο ποιοτικός τουρισμός όνειρο απατηλό!

Απαιτείται σκληρή προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα. Η οικονομία της Ε.Ε. οφείλει να ανακτήσει τον δυναμισμό της και να κατακτήσει πεδία που σήμερα καταρρέουν. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό.

Καλή Ανάσταση με ταχύτατη έξοδο από τη νόσο. Περήφανα και πολιτισμένα να γυρίσουμε σελίδα και να δούμε το μέλλον μας «με άλλη ματιά».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.