Καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», που παρουσιάζει ο Νίκος Χατζηνικολάου, ήταν ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης.

Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής μοιράστηκε δημόσια σημαντικές στιγμές από την καριέρα του, η οποία μετράει πάνω από μισό αιώνα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην εξάρτησή του με τον τζόγο και το αλκοόλ.

Γιώργος Μαργαρίτης: «Είχα πάθος με τον τζόγο» - Ο τζόγος, το αλκοόλ και η ιστορία πίσω από «το κελί 33»

Γιώργος Μαργαρίτης: Το πάθος με τον τζόγο και η απεξάρτηση

Μιλώντας για τον πρώτο του δίσκο ο Γιώργος Μαργαρίτης αποκάλυψε ότι αυτός άργησε εξαιτίας της εξάρτησής του με τον τζόγο.

«Άργησα να κάνω τον πρώτο δίσκο γιατί είχα ένα πάθος, τον τζόγο. Με ταξίδευε και με έκανε ό,τι ήθελε ο τζόγος. Εκεί που λέγαμε θα δέσουμε, ξεδέναμε και τελειώναμε».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πώς κατάφερε να ξεφύγει από αυτό το πάθος του.

«Ο Τάκης Σούκας με ξέκοψε από τον τζόγο διότι είχα μαζί μου τότε τον αδερφό του, ήταν κι εκείνος πολύ καλός μουσικός και έπαιζε πιάνο και τον είχα μαζί μου και έτσι ο Τάκης έμαθε ότι στη Γλυφάδα ήταν ένας τραγουδιστής. Δώσαμε ραντεβού, αλλά πέρασαν τέσσερα χρόνια για να συναντηθούμε. Η αιτία ήταν ο τζόγος πάλι. Δεν ήμουν συνεπής στα ραντεβού. Πολλές φορές μου έλεγαν πάμε να γνωρίσουμε τον τάδε κι έλεγα θα έρθει η ώρα.

Είχα κρυψώνες για χρήματα, η μια ήταν στην αρχή της Βουλιαγμένης κι η άλλη εκεί όπου ήταν το περιστατικό με τον Παναγούλη. Είδα το περιστατικό επειδή πήγαινα να πάρω χρήματα για τον τζόγο».

Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε ακόμα και για την εξάρτησή του από το αλκοόλ.

«Είναι ανάλογα τους οργανισμούς. Εμείς είχαμε μόνο το χασίς και το ποτό. Είναι να μην το βάλεις στο στόμα το χασίς. Εγώ το έβαλα πολύ μικρός. Δεν είχα θέμα και το έκοψα. Αλλά τσιγάρο έκανα 40 χρόνια. Το ποτό κράτησε 40 χρόνια. Δεν μου άρεσε η φωνή μου. Όλα αυτά τα ποτά άρχισαν να ξεραίνουν τον λαιμό μου και τα τύμπανά μου δεν άκουγαν καλά. Και το έκοψα. Δεν χρειάζεται το ποτό».

Γιώργος Μαργαρίτης: «Είχα πάθος με τον τζόγο» - Ο τζόγος, το αλκοόλ και η ιστορία πίσω από «το κελί 33»

Η ιστορία πίσω από «το κελί 33»

Ο Γιώργος Μαργαρίτης διηγήθηκε επίσης την ιστορία του τραγουδιού «Το κελί 33».

Όπως πολλά τραγούδια, για άλλον καλλιτέχνη προοριζόταν, αλλά τελικά άλλος το έκανε μεγάλη επιτυχία.

«Αυτό το τραγούδι, δεν ξέρει ο κόσμος, πρωτοπήγε στον Στράτο Διονυσίου. Είχε τελειώσει ο δίσκος “Ο λαός τραγούδι θέλει” με τον Τάκη Σούκα. Θα έμπαινε εκεί το τραγούδι. Και τελικά του είπε ο Στράτος “άστο θα το πούμε του χρόνου”».

Ο Τάκης Σούκας τελικά το έδωσε στον Γιώργο Μαργαρίτη.

«Με τους δίσκους μου “καιγόταν” η Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής στον Νίκο Χατζηνικολάου ενώ ομολόγησε ότι ακόμα «έχει φλόγα μέσα του» και μάλιστα αποκάλυψε ότι ετοιμάζει συνεργασία με τον Γιάννη Πάριο.