Μαραθώνιος Αθήνας 2023: Fun facts που πρέπει να ξέρεις για το μεγάλο γεγονός. Φέτος συμπληρώνονται 127 χρόνια από την πρώτη διεξαγωγή του μαραθωνίου και 40 χρόνια από τον πρώτο Αυθεντικό αγώνα και έτσι φέτος η διοργάνωση είναι επετειακή.

Ο ξυπόλητος Αιθίοπας

Ο Αιθίοπας Ερμίας Αγιέλε θα τρέξει ξυπόλητος για να αποτίσει φόρο τιμής στον συμπατριώτη του Ολυμπιονίκη του μαραθωνίου, Αμπέμπε Μπικίλα, που τρέχοντας ξυπόλητος (επειδή τον χτύπησαν τα παπούτσια) είχε νικήσει στους Ολυμπιακούς της Ρώμης αλλά και στον μαραθώνιο της Αθήνας το 1964.

Ο Ντε Λίμα δεν φοβάται να επιστρέψει

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της Αθήνας 2004, Βάντερλεϊ Κορντέιρο ντε Λίμα, επιστρέφει στην Ελλάδα για να τρέξει την Αυθεντική διαδρομή μετά από το περιστατικό του 2004 που του στέρησε το χρυσό αλλά του χάρισε μία αξέχαστη ανάμνηση.

Μαραθώνιος Αθήνας 2023

Το βραχιολάκι-διαβατήριο στους δρομείς

Με ειδικό βραχιολάκι ασφαλείας, που θα αποτελεί “διαβατήριο” για την επιβίβαση στα λεωφορεία και τη συμμετοχή στην κούρσα, θα κυκλοφορούν οι δρομείς του Μαραθωνίου. Αυτό θα συμβεί ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις δρομέων χωρίς BIB number που ήταν αρκετές τα περασμένα χρόνια.

marathon authentic

Η ανακύκλωση πάει… σύννεφο

Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα ανακυκλωθούν περίπου τρεις τόνοι ρούχα και παπούτσια αλλά και 500.000 μπουκαλάκια νερό. Στο μήκος όλης της διαδρομής θα είναι τοποθετημένοι στη διαδρομή 400 κάδοι ανακύκλωσης.

Διαβάστε ακόμη: