Μπορεί να χρειάστηκε ένα γκολ στο 90’ με τον Φόντεν για να λυγίσει την αντίσταση της Ντόρτμουντ με 2-1, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι άξιζε απόλυτα τη νίκη. Ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες για να σκοράρει περισσότερες φορές και γενικά έδειξε ανώτερη ομάδα από τους Γερμανούς.

Οι Citizens ξεκίνησαν παίρνοντας αμέσως την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν να βρουν χώρους, με αποτέλεσμα να μην απειλούν ιδιαίτερα τη Ντόρτμουντ στα πρώτα λεπτά. Από την άλλη, οι Βεστφαλοί δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση στο 7′ με τον Μπέλιγχαμ να σουτάρει από τα αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Έντερσον απέκρουσε.

Ωστόσο, η Σίτι κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη της ουσιαστικά φάση στο παιχνίδι. Στο 19′, ο Τσαν έκανε το λάθος, ο Ντε Μπρόινε έδωσε στον Μαχρέζ, η μπάλα κατέληξε πάλι στον Βέλγο, κι αυτός από κοντά νίκησε τον Χιτς για το 1-0.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να αντιδράσει, σκόραρε με τον Μπέλιγχαμ στο 37′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο νεαρός είχε κάνει φάουλ στον Έντερσον στην προσπάθειά του να κλέψει την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 48′ με τον Χάαλαντ να μπαίνει στην περιοχή, αλλά τον Έντερσον να τον σταματάει.

Η Σίτι διατηρούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού, εκμεταλλευόταν τα λάθη της Ντόρτμουντ και στο 65′ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Ντε Μπρόινε βρήκε από τα δεξιά τον Φόντεν, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στην περιοχή αλλά σούταρε πάνω στον Έντερσον.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες με τους Φόντεν (77′) και Ντε Μπρόινε (76′) και λίγο αργότερα ο Ρόις πήρε την πάσα από τον Χάαλαντ και έφερε το ματς στα ίσα (1-1) στο 84′. Μάλιστα, ο αρχηγός της Ντόρτμουντ έφτασε έτσι τα 18 γκολ στο Champions League και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Βεστφαλών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Στη συνέχεια η Σίτι ανέβασε ρυθμούς και στο 90′ κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στον Φόντεν, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα (59’ Ζέσους), Φόντεν, Μαχρέζ

Ντόρτμουντ: Χιτς, Γκερέιρο, Χούμελς, Τσαν, Κνάουφ (63’ Ρέινα), Ακανζί, Νταούντ (81’ Ντιλέινι), Μπέλινγκχαμ, Μόρεϊ (81’ Μενιέ), Ρόις, Χάαλαντ

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.