Η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε σαν πρωταθλήτρια και δεν δυσκολεύτηκε να συντρίψει τη Νόριτς με 5-0. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Τότεναμ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν είχε περιθώρια για νέα γκέλα και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα του ματς.

Στο πιο συναρπαστικό ματς της ημέρας, Λιντς και Έβερτον έμειναν στο 2-2, με τον Ραφίνια να σώζει τον βαθμό για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα με μία τρομερή «βολίδα». Παρθενική νίκη για την Άστον Βίλα που επικράτησε με 2-0 της Νιουκάστλ, ενώ «κόλλησαν» στο… μηδέν (0-0) Κρίσταλ Πάλας και Μπρέντφορντ.

Μάντσεστερ Σίτι – Νόριτς 5-0

Υπόθεση λίγων λεπτών ήταν για την ομάδα του Γκουαρντιόλα για να καθαρίσει τη Νόριτς. Στο 7’ ο Ρόδρι έκανε τη μεγάλη μπαλιά στον Ζεσούς, εκείνος έκανε το γύρισμα στην περιοχή της Νόριτς και μετά από συνεχόμενες κόντρες, ο Τιμ Κρουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 της Σίτι.

Το γρήγορο γκολ απλοποίησε τα πράγματα για τους «πολίτες». Στο 22′ ήταν η σειρά του Τζακ Γκρίλις να σκοράρει και να ανοίξει λογαριασμό με τους «πολίτες». Ο Ζεσούς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε πάνω στον πρώην αρχηγό της Άστον Βίλα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Παρότι οι γηπεδούχοι έδειχναν να κατεβάζουν τις ταχύτητες, ο Λαπόρτ σκόραρε στο 64’ για το 3-0, πριν έρθει ο Στέρλινγκ στο 71’ για το 4-0! Ο Μαχρέζ στο 84’ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ντίας, Γουόκερ, Κανσέλο, Λαπόρτ, Γκρίλις (75’ Μαχρέζ), Ρόδρι, Γκιντογκάν (68’ Πάλμερ), Τόρες (60’ Στέρλινγκ), Μπερνάρντο Σίλβα, Ζέσους

ΝΟΡΙΤΣ: Κρουλ, Άαρονς, Γιαννούλης (46’ ΜακΛίν), Γκίμπσον, Χάνλεϊ, Γκίλμουρ, Λι Μελού, Ρουπ (46’ Μουμπά), Ράσιτσα, Κάντγουελ, Πούκι (77’ Σάρτζεντ)

Λιντς – Έβερτον 2-2

Στο πιο ωραίο παιχνίδι της ημέρας, Λιντς και Έβερτον έμειναν στο 2-2 στο Elland Road, παίρνοντας από έναν βαθμό. Παρότι η ομάδα του Μπενίτεθ κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές, οι ποδοσφαιριστές του Μπιέλσα βρήκαν απαντήσεις, με τον Ραφίνια να σώζει την παρτίδα με ένα τρομερό γκολ.

Ο Κάλβερτ Λίουιν ήταν αυτός που άνοιξε προσωρινά το σκορ στο 30ο λεπτό από τα έντεκα βήματα, προτού εμφανιστεί ο Κλιχ στο 41′, στέλνοντας το ματς στο ημίχρονο στην απόλυτη ισορροπία.  Τα «ζαχαρωτά» κατάφεραν να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Γκρέι στο 50’.

Όμως ο Ραφίνια είπε την τελευταία λέξη στο ματς καθώς στο 72’ με ένα υπέροχο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Έιλινγκ, Κούπερ, Ντάλας, Φίρπο (60’ Σάκλετον), Κλιχ (60’ Ρόμπερτς), Στρόικ, Φίλιπς, Χάρισον, Ραφίνια, Μπάμφορντ

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Ντιν, Μίνα, Άλαν, Ντουκουρέ, Γκρέι (83’ Ντελφ), Ιβόμπι (75’ Τάουνσεντ), Ριτσάρλισον, Κάλβερτ Λιούιν (90’ Κεν)

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Άστον Βίλα – Νιουκάστλ 2-0

Κρίσταλ Πάλας – Μπρέντφορντ 0-0