Τη μάχη με τις φλόγες για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δυτική Αττική και Ρόδο.

Αυτή τη στιγμή το πιο επικίνδυνο μέτωπο είναι αυτό της Ρόδου με τη μάχη των πυροσβεστών τη νύχτα να επικεντρώνεται στο μέτωπο Λάερμα-Απόλλωνα.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρότατες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στα τρία μέτωπα που απασχολούν και έδωσαν σκληρή μάχη για να μπει τέλος στον πύρινο εφιάλτη λίγο πριν οι συνθήκες γίνουν ξανά ευνοϊκές για το ξέσπασμα φωτιάς, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών. Στη Δυτική Αττική υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση με τις φλόγες να κινούνται απειλητικά προς την Οινόη, η οποία εκκενώνεται.

Η αναζωπύρωση του μετώπου έγινε περίπου στις 16:00 και εκκενώθηκαν με μήνυμα 112 οι οικισμοί Αγία Σωτήρα, Πανόραμα, ΤΙΤΑΝ, Παλιοκούνδουρα και Θέα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης της φωτιάς ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα. Συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί από τη Βλυχάδα μέχρι το Κανδήλι Μάνδρας.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, με μήνυμά του το 112 κάλεσε σε εκκένωση τεσσάρων περιοχών. Συγκεκριμένα καλεί όσους βρίσκονται σε Άγια Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη.

Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν 250 πυροσβέστες ενώ από αέρος γίνονται ρίψεις από επτά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται, ειδικότερα, στη θέση Καραούλι, στο Μελετάκι και στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας.

Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι δύσκολη με τις φλόγες να απειλούν σπίτια. Η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Διαβάστε περισσότερα