Σήμερα (23/11), ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα έχει «απευθείας επαφή» με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσα «στις επόμενες ημέρες».

«Σκοπεύω να έχω άμεση επαφή μαζί του μέσα στις επόμενες ημέρες, για μη στρατιωτικά πυρηνικά ζητήματα πρώτα και κύρια και για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, ύστερα από επικοινωνία» με τον Γενικό Διευθυντή της ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι, επεσήμανε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Νέο «κύμα» ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία

Ολόκληρη η πόλη του Λβιβ είναι σήμερα χωρίς ρεύμα, ύστερα από εκτεταμένα πυραυλικά πλήγματα που δέχθηκε η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας πόλης, του Κιέβου. Η γειτονική Μολδαβία έχει, επίσης, εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, μολονότι δε δέχθηκε πλήγμα στο έδαφός της.

Ο Δήμαρχος του Λβιβ κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια, ενώ, ο επικεφαλής της ευρύτερης περιοχής του Κιέβου επεσήμανε πως έχουν πληγεί κρίσιμες υποδομές, καθώς και κατοικίες. Η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις, στα ενεργειακά δίκτυα της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ήχησε συναγερμός σε ολόκληρη την Ουκρανία, εν μέσω αναφορών για εκρήξεις. Ο Δήμαρχος του Λβιβ, Αντρίι Σάβοντι, τόνισε ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε καταφύγια με τους δασκάλους τους και προέτρεψε τους γονείς να μην τα πάρουν, μέχρι να λήξει ο συναγερμός.

Διαβάστε ακόμη: