«Merci Macron!». Ξέσπασαν σε ιαχές και χειροκροτήματα οι θεατές της αναμέτρησης Ναδάλ –Τζόκοβιτς, στον ημιτελικό του Roland Garros, υπέρ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, μόλις έμαθαν ότι επέκτεινε το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ώστε να μείνουν ως το τέλος στο γήπεδο οι φίλαθλοι.

Το 3ο σετ κράτησε 93 λεπτά και συνολικά η επική μάχη των δύο αθλητών κράτησε 4 ώρες και 11 λεπτά. Κάποια στιγμή έγινε έκκληση από τα μεγάφωνα όσοι θεατές βρίσκονταν στις κερκίδες να είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν εγκαίρως, για να προλάβουν πριν ξεκινήσει η απαγόρευση. Με το που έληξε όμως το 3ο σετ, ανακοινώθηκε πως μπορούν να παραμείνουν στο γήπεδο, έως τη λήξη του και τότε ξέσπασαν σε ευχαριστήρια και αποθεωτικά συνθήματα υπέρ του Μακρόν.

https://www.youtube.com/watch?v=lbRHAsj_uRs

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν ξεκολλούσε από τον Τζο Μπάιντεν

Εντύπωση έχει προκαλέσει – τουλάχιστον στα βρετανικά ΜΜΕ- ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καθώς φαίνεται να έχει πέσει επάνω στον Τζο Μπάιντεν στην Σύνοδο Κορυφής της G7 παραβιάζοντας τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία αλλάζουν ταχύτητα στη Δύση | Liberal.gr

Ο Γάλλος πρόεδρος φρόντισε να δείξει στον Αμερικανό ομόλογό του την συμπάθειά του, περνώντας το χέρι του γύρω από την μέση του Τζο Μπάιντεν και ψιθυρίζοντάς στο αυτί του καθώς περπατούσαν στην παραλία.

Κάποιοι διπλωμάτες εξεπλάγησαν από την εγκαρδιότητα αυτή του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έδειχνε να αδιαφορεί τελείως για τους κανόνες προστασίας. «Είχε πέσει επάνω του» είπε ένας διπλωμάτης.