Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη, για παλινωδία αναφορικά με το νομοσχέδιο με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Λέει ‘’ναι, όχι, ίσως αλλά’’. Ο κ. Ανδρουλάκης αντί να κάνει χαρακτηρισμούς, δεν θα ήταν πιο απλό να τοποθετηθεί σε ένα ξεκάθαρο εδώ ερώτημα; Ακούστε τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Σήμερα, δεν συμβαίνει κάπου αλλού. Τα ελληνόπουλα πάνε σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στη Λευκωσία, Σόφια, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Παρίσι, σε όλο τον κόσμο, σε ιδιωτικά πανεπιστήμια – αφήνω τα δημόσια. Παίρνουν πτυχία, έρχονται, τα πτυχία τους είναι πλήρως αναγνωρισμένα κι έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτό συμβαίνει στα ελληνόπουλα σήμερα. Τι μας λέει ο κ. Ανδρουλάκης – και η Αριστερά – τι μας λέει; Αυτό να μην γίνεται. Να πηγαίνουν στις Βρυξέλλες, στη Λευκωσία, στη Σόφια, αλλά όχι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει καμία λογική σε αυτό;», είπε συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης.

«Μπορούν να έρθουν νομίμως λειτουργούνται ΑΕΙ σε χώρες της ΕΕ που θα φτιάξουν παρατήματα εδώ. Αυτό λέει ο νόμος», υπογράμμισε ο Υπουργός Επικρατείας.

Απαντώντας στην κριτική του κ. Ανδρουλάκη περί «αλαζονείας της κυβέρνησης», ο  Μάκης Βορίδης τόνισε: «Να σας φέρω ένα παράδειγμα. Εγώ ήμουν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες. Ήταν μια συνάντηση σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Άκουσε, άκουσε με προσοχή, έδωσε απαντήσεις, εκφράστηκαν αιτήματα. Αυτό είναι συμπεριφορά αλαζονικού πρωθυπουργού;».

«Δεν υπάρχει περιθώριο για να μετακινηθεί ψηφοφόρος δεξιά της ΝΔ, αν κάνει τις σωστές σταθμίσεις»

«Εύχομαι κάθε επιτυχία, να συνεχίσουν σε αυτόν τον καλό δρόμο», δήλωσε ο υπουργός, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για να μετακινηθεί ψηφοφόρος δεξιά της ΝΔ, αν κάνει τις σωστές σταθμίσεις. Προφανώς είχαμε μια διαφωνία (ομόφυλα ζευγάρια), αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και 100 πράγματα στα οποία συμφωνούμε, είναι εξαιρετικά σημαντικά, τα οποία είναι καλό να τα στηρίζουμε και τα υπερασπιζόμαστε και τα υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Βορίδης.