Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε αναφορά στη Βουλή για το Συνέδριο Γονιμότητας, λέγοντας προς τους βουλευτές πως θα πρέπει να δουν το βίντεο που έχει κάνει η Μαίρη Συνατσάκη.

Πρόσκληση στο ΚΚΕ και το Μέρα25 απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου «να συζητήσουμε για το τι σημαίνει ασφάλεια, τι σημαίνει ανάπτυξη, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα». Μια δεύτερη, ουσιαστικά, πρόσκληση, που λίγο νωρίτερα είχε απευθύνει προς «τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις» και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Πήγε από τη Σκάρλετ Γιόχανσον, στη Μαίρη Συνατσάκη

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» γιατί, όπως είπε, είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται στις χώρες του ΟΟΣΑ από τη δεκαετία του 1980, με πενιχρά αποτελέσματα.

Ωστόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατά την ομιλία του στη Βουλή πήγε από τη Σκάρλετ Γιόχανσον στη Μαίρη Συνατσάκη. Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε το παράδειγμά της με αφορμή τα όσα είπε στο video που έκανε ως αντίδραση για το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας και τα όσα ήθελα να περάσει.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε: «Στέλνετε τους βουλευτές να μιλήσουν σε απαράδεκτα συνέδρια για να μιλήσουν για τις γυναίκες. Ε, λοιπόν, όχι δεν φταίνε οι γυναίκες. Φταίνε νομοσχέδια σαν και αυτά. Και μην το ακούτε από εμένα. Ακούστε το από τη Μαίρη Συνατσάκη που έκανε ένα από τα πιο καλά πολιτικά video που έχω δει. Εσείς δεν θα το έχετε δει, αλλά το έχουν δει 600.000 άνθρωποι. Αναρωτιέται πως να κάνει παιδί πριν από τα 40 όταν δεν έχεις αρχική δουλειά ή έχεις και βγάζεις οριακά όσα χρειάζονται για να τα βγάλεις πέρα».

Το σχόλιο για τη Μαίρη Συνατσάκη είναι μετά το 08.27:

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ανέφερε πως «αυτό το νομοσχέδιο θα μπορούσατε να το είχατε φέρει και στο πρώτο μνημόνιο και στο δεύτερο μνημόνιο, όπως ζητούσε το ΔΝΤ. Εσείς όμως», είπε ο βουλευτής, «είστε χειρότεροι από το ΔΝΤ. Οι πολιτικές σας δεν εμπλέκονται καθόλου με την ελληνική πραγματικότητα. Πιστεύετε ότι δεν είναι αρκετά ευέλικτη η ελληνική αγορά εργασίας. Αυτή η πολιτική πιστεύετε ότι ανταποκρίνεται στην παραγωγική δομή της χώρας, όπου κυριαρχούν μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή απλώς κάνετε τα χατίρια για κάποιες επιχειρήσεις και κάποιους κλάδους, όπως τον τουρισμό;».