Εξακολουθεί να καίει η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε διώροφο εγκαταλελειμμένο κτίριο πίσω από τον ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ στο κέντρο του Πειραιά. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και οι δυνάμεις επιχειρούν μέσα στο κτίριο.

Λόγω της πυρκαγιάς ο σταθμός Πειραιά του ΗΣΑΠ ετέθη εκτός λειτουργίας και τα δρομολόγια διεξάγονταν στο τμήμα Φάληρο- Κηφισιά- Φάληρο. Εστάλησαν νωρίτερα δύο μηνύματα από το 112 για να κλείσουν οι κάτοικοι πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Λίγο πριν από τις 20:00 εστάλη μήνυμα 112 για να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Υπάρχει ανησυχία για το γεγονός ότι κοντά στο κτίριο που καίγεται υπάρχουν καστήματα με οινοπνευματώδη. Την ίδια στιγμή έχει εκκενωθεί μικρό ξενοδοχείο. Το κτίριο έχει καταστραφεί ολοσχερώς με τις φλόγες να έχουν επεκταθεί και του πυκνούς καπνούς να σκεπάζουν την περιοχή. Μαύροι καπνοί έχουν ειδικότερα σκεπάσει το λιμάνι του Πειραιά καθώς η φωτιά ξέσπασε κοντά στον Πύργο.Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και γερανοφόρο όχημα.

Λόγω της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κέκροπος, από το ύψος της οδού Γούναρη έως την οδό Αλιπέδου.

Πτήσεις εκτελούσε νωρίτερα και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής καθώς υπήρχαν, σύμφωνα με το piraeuspress.gr, αναφορές ότι πρόκειται για σοβαρό περιστατικό με εύφλεκτα υλικά.

Στο λιμάνι και το κέντρο του Πειραιά επικρατεί έντονη συμφόρηση με την ταλαιπωρία για τους οδηγούς να είναι μεγάλη.

Διαβάστε ακόμη: