Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν αποκάλυψε ότι ο Ντένζελ Ουάσινγκτον τον βοήθησε να σκηνοθετήσει την ταινία «Creed III».

Για το spin-off της κινηματογραφικής σειράς «Rocky» ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν βρίσκεται πίσω από την κάμερα για πρώτη φορά.

Ο Ράιαν Κούγκλερ σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία και ο Στίβεν Κέιπλ Τζ. τη δεύτερη της σειράς «Creed».

Σε συνέντευξή του στο AP Entertainment, ο Τζόρνταν αποκάλυψε ότι ο Ουάσινγκτον, που τον σκηνοθέτησε στην ταινία «A Journal for Jordan», τον βοήθησε πολύ: «Κυριολεκτικά κάλεσε έναν φίλο του που είναι storyboard καλλιτέχνης — και του τηλεφώνησε ακριβώς εκεί, βοήθησε αυτόν και εμένα στο πρότζεκτ και μου έδωσε το τηλέφωνο».
Μάικλ Μπ. Τζόρνταν: «Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον με βοήθησε να σκηνοθετήσω το "Creed III"»
Ο Τζόρνταν, ο οποίος επίσης πρωταγωνιστεί στο franchise Creed ως ο μποξέρ Άντονις Κριντ, πρόσθεσε: «Μίλησα μαζί του και έτσι επέλεξα έναν από τους καλλιτέχνες του storyboard. Ακριβώς εκεί επί τόπου στην πρόβα».

Ο Τζόρνταν επαίνεσε την καλοσύνη και την προθυμία του Ντένζελ Ουάσιγκτον να βοηθήσει στο πρώτο του σκηνοθετικό πρότζεκτ: «Αυτός είναι ο Ντ. Είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει. Θέλει να μεταδώσει τη γνώση και να κάνει την τέχνη λίγο πιο εύκολη όπου μπορεί να βοηθήσει».

Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη φιλοδοξία του να σκηνοθετήσει ταινίες: «Η σκηνοθεσία ήταν πάντα μια φιλοδοξία, αλλά ο χρόνος έπρεπε να είναι σωστός. Το «Creed III» είναι εκείνη η στιγμή – μια περίοδος στη ζωή μου κατά την οποία έχω γίνει πιο σίγουρος για το ποιος είμαι, ωριμάζω προσωπικά, αναπτύσσομαι επαγγελματικά και μαθαίνω από σπουδαίους όπως ο Ράιαν Κούγκλερ, πιο πρόσφατα ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, και άλλους κορυφαίους σκηνοθέτες που σέβομαι».

Η ταινία «Creed III» θα είναι η πρώτη της σειράς, χωρίς τον Συλβέστερ Σταλόνε ως Rocky Balboa.