Η Μαρία Σάκκαρη μετά από μία μαγική εμφάνιση κατάφερε να κερδίσει 2-1 σετ την Σοφία Κένιν (επικεφαλής του ταμπλό και Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη) και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης στο Abu Dhabi WTA Women’s Tennis Open! Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο (12/1) την Σαμπαλένκα, οποία απέκλεισε την Ριμπάκινα.

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ, η Μαρία βρήκε τις ψυχικές δυνάμεις κι έφτασε σε μια φανταστική ανατροπή, έβγαλε τρομερή αντίδραση μετά το δεύτερο σετ και πήρε τεράστια νίκη με 2-1 (2-6, 6-2, 6-0) και μαζί το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η Αμερικανίδα ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση κάνοντας το μπρέικ, ενώ πήρε και το δεύτερο game. Η Ελληνίδα τενίστρια μείωσε σε 2-1 αλλά η Κένιν, κάνοντας δύο ακόμη μπρέικ, πήρε το πρώτο σετ (6-2) σε 27 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, η Σάκκαρη παρουσιάστηκε βελτιωμένη και πιο συγκεντρωμένη, πήρε δύο φορές το προβάδισμα αλλά η Κένιν ισοφάρισε σε 2-2. Η συνέχεια της Ελληνίδας ήταν τρομερή, καθώς έκανε το μπρέικ και πήρε εκ νέου το προβάδισμα (4-2) και πήρε το δεύτερο σετ, φτάνοντας στο 6-2.

Η Σάκκαρη έδωσε συνέχεια στη φοβερή της εμφάνιση στο τρίτο σετ, στο οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Αμερικανίδα. Η 25χρονη Ελληνίδα πήρε το τρίτο σετ με ένα απίθανο 6-0, ολοκληρώνοντας το ματς με 10 σερί κερδισμένα games.