Έκρηξη σημειώθηκε σε διαμέρισμα στη Μαδρίτη, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες και πως οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 τραυματίες.

Επίσης αναφέρουν ότι πιθανότατα οφείλεται σε έκρηξη φυσικού αερίου στο διαμέρισμα.

Οι πυροσβέστες έχουν απεγκλωβίσει 5 άτομα και η δημοτική αστυνομία χρησιμοποιεί drones καθώς πρόκειται για έκρηξη στον τελευταίο όροφο της τετραώροφης πολυκατοικίας.

Στο σημείο, κατά πηγές, έχει στηθεί και ένα υπαίθριο κέντρο παροχής πρώτων βοηθειών σε όσους χρειάζονται περίθαλψη.

Γύρω από το κτήριο έχουν διασκορπιστεί συντρίμμια αλλά και τζάμια που έσπασαν.

Πυροσβέστες και μέλη της εθνικής και της δημοτικής αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο και εργάζονται για να βοηθήσουν τους τραυματίες και να κάνουν τυχόν απεγκλωβισμούς.

Ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνες Αλμέιδα, βρίσκεται επί τόπου και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί, ακόμα.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε, πιθανότατα, από διαρροή αερίου, τραυματίστηκαν 17 άτομα, σύμφωνα με την El Pais. Οι πληροφορίες θέλουν τον ένα εκ των τραυματιών να έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, φέροντας ελαφρά τραύματα.

Το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ υπάρχουν πολλές ζημιές και σε σταθμευμένα οχήματα. Στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί, έχουν αναπτυχθεί πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μαδρίτη, η τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η δημοτική αστυνομία.

Έρευνες σε εξέλιξη

Έρευνες είναι σε εξέλιξη σήμερα για τον εντοπισμό δύο ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την ισχυρή έκρηξη μέσα σε κτίριο στην κεντρική Μαδρίτη, που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον τραυματισμό 17 ανθρώπων, ένας εκ των οποίων φέρει βαριά τραύματα, ανακοίνωσαν τα σωστικά συνεργεία.

“Οι πυροσβέστες της Μαδρίτης αναζητούν δύο εργάτες που φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την έκρηξη” που σημειώθηκε γύρω στη 1.30 τοπική ώρα (2.30 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσαν μέσω Twitter οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η έκρηξη έκανε τα παράθυρα του τετραώροφου κτιρίου στην αριστοκρατική γειτονιά Σαλαμάνκα να τρίζουν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο. Πολλά οχήματα που χρησιμοποιούνται σε έκτακτες καταστάσεις έχουν καταφθάσει στην περιοχή.

“Ξέρουμε ότι κάποιες εργασίες πραγματοποιούνταν μέσα στο κτίριο” δήλωσε ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσαν τα σωστικά συνεργεία, υπάρχουν 17 τραυματίες. Τέσσερις διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.