Διθέσιο αεροσκάφος F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε πριν από λίγο στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, το διθέσιο F-4, το οποίο και συνοδευτόταν από ακόμη ένα Phantom, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση όταν κατέπεσε.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης.

Μετά την πτώση του αεροσκάφους ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των δύο ιπτάμεων που επέβαιναν σε αυτό.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι σαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψαν επιτυχώς το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος F-4E Phantom II, που κατέπεσε ανήκει στην 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού και εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε, βρέθηκε πάνω από την περιοχή του ατυχήματος και συμμετείχε στις πρώτες έρευνες αλλά θα αποχωρήσει γιατί εξαντλούνται τα καύσιμά του

 

Διαβάστε ακόμη: