Περίπου 10.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη σχεδιάζει να περικόψει η ΙΒΜ σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος στη μονάδα παροχής υπηρεσιών που εμφανίζει αργή ανάπτυξη και να την προετοιμάσει για ένα spinoff.
Οι περικοπές θα επηρεάσουν περίπου το 20% του προσωπικού στην περιοχή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται άτομα που γνωρίζει το θέμα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία πρόκειται να επηρεαστούν περισσότερο, με προγραμματισμένες περικοπές σε Πολωνία, Σλοβακία, Ιταλία και Βέλγιο.
Η IBM ανακοίνωσε τις περικοπές θέσεων εργασίας στην Ευρώπη νωρίτερα μέσα στον μήνα κατά τη διάρκεια συνάντησης με ευρωπαϊκά συνδικάτα.
“Οι αποφάσεις μας γύρω από το ζήτημα του προσωπικού λαμβάνονται με γνώμονα τα συμφέροντα των πελατών μας, στην πορεία ανάπτυξης μιας πλατφόρμας ανοικτού υβριδικού cloud και δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης (AI). Συνεχίζουμε επίσης τις σημαντικές επενδύσεις μας στην εκπαίδευση και κατάρτιση των IBMers προκειμένου να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις αναγκες των πελατών μας” ανεφερε εκπρόσωπος της ΙΒΜ σε γραπτή δήλωση στο Bloomberg.
Η IBM δήλωσε τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από την επιχείρηση και να επικεντρωθεί στη νέα μονάδα υπολογιστών υβριδικού cloud και τεχνητής νοημοσύνης, την οποία η εταιρεία ελπίζει ότι θα την επιστρέψει στην αύξηση των εσόδων. Στοχεύει να ολοκληρώσει το spinoff έως το τέλος του 2021.