Στην Κοζάνη βρέθηκε ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ., Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

Παρουσία και του βουλευτή κι υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας, Ανδρέα Πουλά, επισκέφθηκαν το «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης και το «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με φορείς των εργαζομένων των νοσοκομείων και τις διοικήσεις τους. Ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία τα οποία σηκώνουν το βάρος της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή.

Συζήτησαν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ, κι ευχαρίστησαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την μάχη που δίνει με αυταπάρνηση.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, τον δήμαρχο Πτολεμαΐδας, Παναγιώτη Πλακεντά, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χάρη Τζεβεκίδη κι εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων της πόλης.

«Βρεθήκαμε σήμερα στην Κοζάνη, σε μία από τις από τις περιοχές που δοκιμάζεται ίσως περισσότερο από κάθε άλλη, από την πανδημία του κορονοϊού. Βρεθήκαμε εδώ για να συζητήσουμε από κοντά με τους τοπικούς φορείς, και κυρίως με τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Να τους ευχαριστήσουμε για τον καθημερινό τους αγώνα και να τους εκφράσουμε την έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση μας. Με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας, μέσα και έξω από τη Βουλή» δήλωσε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης,μετά το πέρας των συναντήσεών του.

«Βλέπουμε δυστυχώς την κυβέρνηση, ειδικά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας να λειτουργεί απόλυτα σπασμωδικά, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, με διαρκείς παλινωδίες και ανακολουθίες» τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και συνέχισε λέγοντας,

«Με τη στρατηγική του «ράβε-ξήλωνε», με μοναδικό εργαλείο τα σκληρά lockdown και χωρίς κανένα σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα της χώρας. Με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που ανακοινώθηκαν να είναι ακόμα στα χαρτιά, υποδεικνύοντας τον ελλιπή σχεδιασμό και την έλλειψη προετοιμασίας ακόμα και στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Με την έλλειψη διαφάνειας, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις της, την επιλεκτική αποφασιστικότητα, να κάνουν τους πολίτες να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβερνητική διαχείριση».

Τα προβλήματα στην περιοχή της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, είναι υπαρκτά και ανεξάρτητα από το βάρος της πανδημίας, επεσήμανε και τόνισε πως απαιτείται σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

«Ένα σχέδιο δίκαιο, ρεαλιστικό, βιώσιμο και υλοποιήσιμο ώστε η περιοχή να μπορέσει να παραμείνει κοινωνικά δυναμική, οικονομικά ενεργή και πληθυσμιακά ανθηρή, σε ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον στο δρόμο για την μετά-λιγνίτη εποχή» κατέληξε στις δηλώσεις του ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ.