Οι πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ δεν έχουν καμία πιθανότητα να τα ξαναβρούν αν δεν μπορούν καν να μιλήσουν στην κηδεία του θείου τους, εξηγεί ένας ειδικός.

Τα δύο αδέλφια παρευρέθηκαν στο μνημόσυνο και τη δεξίωση που έγινε την Τετάρτη μετά τον θάνατο του Λόρδου Ρόμπερτ Φέλοους νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Δούκας του Σάσσεξ έκανε μια μυστική επίσκεψη από τις ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο για να παραστεί στην τελετή στο Snettisham, Norfolk και να τιμήσει τη μνήμη του θείου του.

Πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ: Δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη

Τα δύο αδέλφια, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, παρόλο που βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση κάποια στιγμή, κάθονταν μακριά ο ένας από τον άλλο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και δεν αντάλλαξαν ούτε μια λέξη.

Ο ιστορικός Hugo Vickers που ειδικεύεται στα θέματα της βασιλικής οικογένειας είπε στη Sun ότι είναι απίθανο να δούμε μια συμφιλίωση των δύο αδελφών σύντομα, καθώς απαιτείται πολύς χρόνος και προσπάθεια για να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους.

Ωστόσο, ο κ. Vickers δεν αποκλείει εντελώς το ενδεχόμενο συμφιλίωσης, λέγοντας ότι υπάρχει πάντα μία πιθανότητα ειδικά αν και οι δύο πλευρές δείξουν λίγη καλή θέληση.

Όλα αυτά έρχονται μετά την αποκάλυψη του Vickers σχετικά με το γιατί ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε για την κηδεία αλλά δεν επέστρεψε για τον γάμο του νονού του γιου του τον Ιούνιο. Σημείωσε ότι και οι δύο έχουν παρευρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις από τότε που ο Χάρι παραιτήθηκε από ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας τον Μάρτιο του 2020 και έχουν μιλήσει μεταξύ τους.

Η τελευταία φορά που μίλησαν
Για παράδειγμα, συζητούσαν μετά την κηδεία του παππού τους, του πρίγκιπα Φιλίππου, τον Απρίλιο του 2021. Επίσης, ο Ουίλιαμ είχε προσκαλέσει τον Χάρι και τη Μέγκαν να συνοδεύσουν εκείνον και την Κέιτ προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, όταν πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πιο πρόσφατα παρευρέθηκαν στη στέψη του πατέρα τους, βασιλιά Καρόλου, την περασμένη άνοιξη και τότε πιστεύεται ότι ήταν η τελευταία φορά που μίλησαν, σύμφωνα με τη Sun.

Ο κ. Vickers είπε: «Βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο, αν μπορώ να το πω έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρξει συμφιλίωση.

Νομίζω ότι, από όσα καταλαβαίνω, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι πολύ εκνευρισμένος και μάλλον δυσκολεύεται να συγχωρέσει τον αδελφό του, οπότε νομίζω ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Το έχω πει αυτό αρκετές φορές στο παρελθόν: υπάρχει πάντα η πιθανότητα συμφιλίωσης, ειδικά αν και τα δύο μέρη είναι προετοιμασμένα να κάνουν συμβιβασμούς. Και ας ελπίσουμε ότι κάποια μέρα αυτό θα συμβεί. Αλλά δεν το βλέπω ειλικρινά να συμβαίνει στο άμεσο μέλλον»

Η στέψη του Καρόλου τον Μάιο του 2023 ήρθε μόλις λίγους μήνες μετά τη δημοσίευση των αμφιλεγόμενων απομνημονευμάτων του Χάρι “Spare”, τα οποία περιλάμβαναν καυστικούς ισχυρισμούς εναντίον του αδελφού και της κουνιάδας του.

Ο εκνευρισμός του Ουίλιαμ

Αναφερόμενος στον Χάρι, ο κ. Vickers είπε: «Έριξε πολλά βέλη προς την κατεύθυνση της Βασιλικής Οικογένειας, ιδιαίτερα στον Πρίγκιπα Γουίλιαμ, και στην Κέιτ, και, φυσικά, στον Βασιλιά Κάρολο. Έτσι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, νομίζω, έχει κάθε λόγο να είναι πολύ εκνευρισμένος από τον αδελφό του».

Ο ειδικός πρόσθεσε ότι είναι «πολύ πιθανό» οι δυο τους να είχαν είχαν βελτιώσει τη σχέση τους πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου και του ντοκιμαντέρ του Netflix την ίδια περίοδο.

Ωστόσο, είπε ότι ο τρόπος που έχει μιλήσει ο Χάρι, «έχει κάνει μεγάλη ζημιά, κάτι που είναι περισσότερο από κατανοητό», και ο μελλοντικός βασιλιάς είναι «πολύ προστατευτικός με τη γυναίκα του».

Ο κ. Vickers πιστεύει ότι ο Ουίλιαμ «έχει πολλά στους ώμους του», καθώς ο Κάρολος και η Κέιτ εξακολουθούν να αναρρώνουν από τον καρκίνο και παράλληλα υπάρχει η προοπτική να γίνει ο ίδιος μονάρχης. Πρόσθεσε ότι η ψυχολογική κατάσταση του Χάρι επίσης δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ο θύμος του Χάρι

Ο ειδικός είπε ότι ο δούκας είναι «αρκετά θυμωμένος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» γιατί πάντα ήθελε να είναι και και μέλος της βασιλικής οικογένειας και απλός πολίτης, και έχει πολλά σχέδια στο μυαλό του.

«Πολλά από τα σχέδια αυτά του υπαγορεύονται, υποψιάζομαι – στην πραγματικότητα, είμαι αρκετά πεπεισμένος – από την Μέγκαν Μαρκλ. Είναι βασικό πρόσωπο σε όλο αυτό».

Επεσήμανε ότι ο Χάρι, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ ήταν «ομάδα» που πάντα «κυκλοφορούσαν μαζί, περνούσαν υπέροχα και ήταν υποστηρικτικοί ο ένας προς τον άλλον».

Ο κ. Vickers υπενθύμισε ότι ο Ουίλιαμ είχε πει στον αδελφό του να επιβραδύνει λίγο όταν συνάντησε για πρώτη φορά τη Μέγκαν.

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είχε πει (ο Ουίλιαμ ), αλλά έχω την αίσθηση ότι (ο Χάρι) πιθανότατα το μετέφερε αυτό στη Μέγκαν γεγονός που φυσικά δεν θα μπορούσε να συγχωρεθεί», είπε.

Όταν ρωτήθηκε εάν η μητέρα του Χάρι και του Ουίλιαμ, η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα τους είχε αναγκάσει να τα ξαναβρούν, ο κ. Vickers απάντησε: «Ελπίζω ναι».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι μόνο η Νταϊάνα που θα ήθελε πολύ τα δύο αδέλφια να γίνουν ξανά φίλοι, αλλά αν θυμάστε, ακόμα και στο «Spare» ο βασιλιάς φέρεται να είχε εκφράσει την ίδια επιθυμία, λέγοντας “παρακαλώ να μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια μίζερα με τους καβγάδες σας”.

«Άρα, κι αυτός θα ήθελε να συμφιλιωθούν, αλλά εξαρτάται πολύ από αυτούς, και, όπως λέω, η συμφιλίωση είναι πάντα δυνατή αν δύο άνθρωποι είναι προετοιμασμένοι να κάνουν το ταξίδι προς τον άλλον. Και δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να το κάνουν».

Διαβάστε ακόμη: