«Η εμπορική μας πολιτική αποδίδει και θα συνεχίσουμε την υλοποίηση του επιχειρησιακού μας σχεδίου χωρίς παρεκκλίσεις» διαμήνυσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μηνου του Ομίλου ΟΤΕ.

Όπως τόνισε, «υπήρξε συνεχιζόμενη πρόοδος στους περισσότερους κλάδους δραστηριότητας του ομίλου και είμαστε στο σωστό δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη και αύξηση μεριδίων παρά το περιβάλλον υψηλού κόστους και ενέργειας και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό τα τελευταία τρίμηνα».

Που επικεντρώνεται ο Όμιλος ΟΤΕ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΤΕ, ο όμιλος εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε έργα ICT, τα οποία αντιμετώπισαν το τελευταίο τρίμηνο καθυστερήσεις λόγω του γενικότερου περιβάλλοντος εκλογών και φυσικών καταστροφών εξαιτίας των οποίων υπήρξε η ανάγκη να διατεθούν πόροι σε έκτακτα γεγονότα.

«Ωστόσο η επίσπευση των έργων ICT είναι παραπάνω από αναγκαία και θα επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς». Στην κινητή ο όμιλος «συνεχίζει τις επενδύσεις σε 5G και είμαστε σε σταθερή ροή αύξησης του πελατολογίου, παρά τον έντονο ανταγωνισμό», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

Πόλεμος τιμών

«Αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου όσον αφορά το περιβάλλον του ανταγωνισμού με μείωση τιμών και γι’ αυτό οι εμπορικές μας ομάδες, μελετώντας συνεχώς την αγορά, τις κινήσεις του ανταγωνισμού, την αντίδραση του καταναλωτικού κοινού, σχεδίασαν στρατηγικές πρωτοβουλίες ώστε να απαντήσουν σε αυτές τις κινήσεις. Αυτό που μπορώ να πώ τώρα είναι ότι θέσαμε πολλές προτεραιότητες- καταρχάς να υπερασπιστούμε και να βελτιώσουμε περαιτέρω την εμπειρία του πελάτη και την αξία η οποία δικαιώνει και συνδέεται απόλυτα με την τιμολογιακή πολιτική. Αποφασίσαμε να μήν προχωρήσουμε τόσο σε μειώσεις τιμών αλλά περισσότερο να προωθήσουμε πρωτοβουλίες για περισσότερες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Αυτές οι πρωτοβουλίες απέδωσαν και βλέπουμε ότι έχουν ένα αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα, επομένως, η εμπορική μας στρατηγική και το πώς τελικά αποφασίσαμε να κινηθούμε σε αυτό το περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού μας έχει δικαιώσει», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: