Μια γυναίκα που βρισκόταν στο επίκεντρο μιας υπόθεσης εξαφάνισης πριν από 50 χρόνια, βρέθηκε ζωντανή.

Η Σίλα Φοξ ήταν 16 ετών όταν χάθηκε από το κέντρο της πόλης του Κόβεντρι της Μεγάλης Βρετανίας το 1972 και το μυστήριο της εξαφάνισής της προβλημάτισε την οικογένειά της και την αστυνομία για δεκαετίες.

Αλλά μετά από μια τελευταία προσπάθεια και μία έρευνα που βασίστηκε πάνω σε μία φωτογραφία, ήρθε η επίλυση της… στοιχειωμένης υπόθεσης: Η κα Φοξ βρέθηκε ασφαλής και καλά από αστυνομικούς των West Midlands.

Η μέχρι πρότινος αγνοούμενη, τώρα στα 60 της χρόνια, φημολογήθηκε ότι ήταν σε σχέση με έναν ηλικιωμένο άνδρα την εποχή της εξαφάνισής της και η αστυνομία ενημέρωσε ότι μπορεί να άλλαξε το όνομά της μέσα στα χρόνια. Έμενε με τους γονείς της, τον καιρό που εξαφανίστηκε και τώρα που βρέθηκε εκείνοι είναι πια νεκροί.

Η αστυνομία ανανέωσε την έκκλησή της για πληροφορίες στην υπόθεση τον Δεκέμβριο και είπε ότι ήταν πιθανό η κα Φοξ απλώς να είχε μετακομίσει σε άλλο μέρος της χώρας και να ζούσε μια κανονική ζωή, αλλά η έλλειψη δημόσιων αρχείων ώθησε τους ερευνητές της υπόθεσης να αναζητήσουν την επιβεβαίωση αυτής της πιθανότητας.

Μια φωτογραφία της κυρίας Φοξ από την εποχή της εξαφάνισής της βρέθηκε από τους αξιωματικούς και δημοσιεύτηκε σε σχετικό ιστότοπο, αλλά και στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα σε λίγες ώρες από την έκκληση, μέλη του κοινού ήρθαν σε επαφή με τους αρμόδιους, μοιράστηκαν πληροφορίες και μέσω αυτών οδήγησαν την ομάδα κρούσης στον εντοπισμό της.

«Κάθε αγνοούμενος έχει μια ιστορία»

Η υπαστυνόμος Τζένα Σόου δήλωσε πως «είμαστε απόλυτα χαρούμενοι που βρήκαμε τη Σίλα μετά από περισσότερα από 50 χρόνια έρευνας».

Επίσης, πρόσθεσε πως «ψάξαμε κάθε αποδεικτικό στοιχείο που μπορούσαμε να βρούμε και καταφέραμε να εντοπίσουμε μια φωτογραφία της Σίλα. Κάθε αγνοούμενος έχει μια ιστορία και οι οικογένειες και οι φίλοι τους αξίζουν να μάθουν τι τους συνέβη και, ελπίζουμε, να επανενωθούν μαζί τους», κατέληξε η Σόου.

Οι αρμόδιες μονάδες της αστυνομίας εξετάζουν και διερευνούν εκ νέου μακροχρόνιες και σύνθετες περιπτώσεις αγνοουμένων, που έχουν παραμείνει άλυτες.

Η πρόοδος στην εγκληματολογία και την τεχνολογία επέτρεψε στους αξιωματικούς να αναζητήσουν στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιμα τη στιγμή που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά αυτές οι δύσκολες περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη