Η ηθοποιός και πρώην Υπουργός Πολιτισμού,  Λυδία Κονιόρδου απάντησε στην νυν υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την αναφορά στο πρόσωπό της σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ μίλησε και για την προσωπική εμπειρία της.

«Καμία γυναίκα δεν έχει ζήσει μια ζωή χωρίς παρενόχληση. Έξω από το σπίτι μου υπήρξε απόπειρα βιασμού, σε ηλικία 15 ετών, σώθηκα από τα σκυλιά που άρχισαν να γαβγίζουν όταν έβγαλα μία κραυγή. Παρέλυσα, δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου παρότι ήμουν αθλήτρια και το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να βγάλω μία κραυγή. Το άκουσαν τα σκυλιά σε μια κτηνιατρική κλινική που ήταν δίπλα, άρχισαν να ουρλιάζουν και έτσι φοβήθηκε ο βιαστής και έφυγε», ανέφερε η κα. Κονιόρδου

Η απάντηση στην κα. Μενδώνη

«Δική σας Υπουργός Πολιτισμού, η Λυδία Κονιόρδου, ήταν πρωταγωνίστριά του και το 2020», είχε αναφέρει η Λίνα Μενδώνη στη Βουλή.

«Το ελάχιστο διάστημα της συνεργασίας δεν ήταν ικανό για να διαμορφώσω μια γνώμη. Ήταν άτυχη η αναφορά στο όνομά μου από την κα. Μενδώνη. Μπορεί να έχει για μικροπολιτικούς λόγους ή για να καταμεριστεί η ευθύνη», ανέφερε η γνωστή ηθοποιός.

«Εγώ δεν της προσάπτω ότι όφειλε να ξέρει, όμως από την ώρα που άρχισαν τα σύννεφα και έγιναν κοινό κτήμα, όφειλε να αποστασιοποιηθεί και να αντιδράσει θεσμικά, όχι με ένα τηλεφώνημα και μια αιτιολόγηση της παραίτησης», συμπλήρωσε.

Η γνωστή ηθοποιός τοποθετήθηκε υπέρ της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη, όχι μόνο για τον «άτυχο χειρισμό» της υπόθεσης Λιγνάδη, αλλά και για τη συσσώρευση των θεμάτων που έχουν κάνει τον κόσμο του πολιτισμού να νιώθει ότι έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.

«Αν δεν ερχόταν κάποιο θύμα να μοιραστεί την εμπειρία του ή κάποιος αυτόπτης μάρτυρας και δεν μπορούσε να αποδειχθεί, δεν στεκόμουν πάνω σε αυτό. Δεν μπορώ να πω ήξερα». Επίσης σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι δεν είχε ακούσει σχετικές φήμες όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού.

«Έχουμε ένα Σωματείο για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, που συσπειρώνει τους ηθοποιούς, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με αξιοπρέπεια, διακριτικότητα, κάτι που οφείλεται στην προσωπικότητα του Σπύρου Μπιμπίλα και του ΔΣ που τον πλαισιώνει», υπογράμμισε η κα Κονιόρδου.

Σχετικά με τον χαρακτηρισμό «μέτριος ηθοποιός» από την πλευρά του κ. Λιγνάδη για το πρόσωπο του κ. Μπιμπίλα, απάντησε: «Είναι πολύ άδικη οποιαδήποτε επίθεση. Ποιος θα κρίνει ποιος είναι ταλαντούχος και ποιος ατάλαντος;».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.