«Δε νομίζω πως υπάρχει εύκολη και δύσκολη κατάσταση, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σίγουρα, το κίνητρο είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και υπάρχει.

Από εκεί και πέρα, νομίζω πως το σημαντικότερο στοιχείο, γνωρίζοντας πως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα οι οποίοι θα έχουν φτάσει σε ένα παρόμοιο επίπεδο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να υπάρξει η αυτοπεποίθηση των παικτών, ανέφερε αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ένα 24άωρο πριν από την πρώτη αναμέτρηση του «Δικεφάλου του Βορρά» με αντίπαλο τον γαλλικό σύλλογο στο «Βελοντρόμ», για τα προημιτελικά του ECL.

«Υπομονή στη διάρκεια του παιχνιδιού για να διαχειριστούμε τις καταστάσεις πίεσης, να αξιολογήσουμε σωστά τις ευκαιρίες που ενδεχομένως να μας παρουσιαστούν.

Αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο. Η παρουσία μας σε έναν ημιτελικό ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα είναι ένα ακόμη επίτευγμα. Δε μπορούμε να το συγκρίνουμε με οποιοδήποτε άλλο επίτευγμα. Βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, αισθανόμαστε την ευθύνη και θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε», συμπλήρωσε ο κ. Λουτσέσκου.

«Έχουμε ένα σύνολο ποδοσφαιριστών, στο οποίο θέλουμε να είναι όλοι υπολογίσιμοι· όποιος επιλεχθεί, θα πρέπει να είναι έτοιμος. Σίγουρα η πρόκριση παίζεται σε δύο παιχνίδια, οπότε αυτό που κοιτάμε είναι το αυριανό· αργότερα, έχουμε χρόνο να προετοιμάσουμε το επόμενο.

Η Μαρσέιγ είναι μία οργανωμένη ομάδα, ποιοτική, με ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού. Περιμένουμε το ματς να μάς κοστίσει πολύ σε ενέργεια, για να καταφέρουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση με σωστό τρόπο, που θα συνδυαστεί με αίσθηση υπευθυνότητας στον αγωνιστικό χώρο, για να να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να παίξουμε με τον τρόπο που γνωρίζουμε· και σε κάθε περίπτωση, να κάνουμε πολύ πιο δύσκολη τη δουλειά της Μαρσέιγ», τόνισε για το σύνολο του Χόρχε Σαμπαόλι.

«Η πόλη και οι φίλαθλοι ζουν τον αγώνα με ενθουσιασμό, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε ένα όνειρο. Η συμμετοχή και η υποστήριξή τους είναι κάτι που θα αισθανθούμε, ακόμη και αν βρεθούμε σε ένα γήπεδο 40.000 θεατών.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως όταν είναι όλοι μαζί, κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Θα τους αισθανθούμε δίπλα μας.

Δεν έχουμε προβλήματα απουσιών, όλοι είναι διαθέσιμοι· οπότε, πηγαίνουμε για να παίξουμε ένα ωραίο παιχνίδι», σημείωσε εν συνεχεία.

«Δε μπορούμε να μιλήσουμε για την επιλογή ενός ποδοσφαιριστή να εκπροσωπεί την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Είναι η καριέρα του, η εθνική ομάδα της χώρας του, οπότε δε νομίζω πως χωρούν σχόλια στη συγκεκριμένη κατάσταση.

Έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και μάθαμε πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε όλους τους υπόλοιπους βάσει κάποιου απόντα», υπογράμμισε αναφορικά με το ταξίδι του Ντιόγκο Μπίσεσβαρ στην Ταϊλάνδη για το φιλικό της εθνικής Σουρινάμ.

«Τακτικά και ποδοσφαιρικά, είναι άδικο να κάνουμε οποιαδήποτε σύγκριση· όχι μόνο μεταξύ των Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα των ομάδων που αποτελούνται από τελείως διαφορετικά στοιχεία, ποδοσφαιριστές· δεν είναι σωστό.

Αν κάνουμε κάποιες συνδέσεις, είμαστε επίσης μία ομάδα που αρέσκεται στην κατοχή της μπάλας, πολύ καλά οργανωμένη. Προφανώς, η Μαρσέιγ βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, έχοντας άλλο τύπο ποδοσφαιριστών· και αυτοί αναζητούν την κυριαρχία του παιχνιδιού, οργάνωση σε άμυνα και επίθεση», ολοκλήρωσε ο 53άχρονος προπονητής.