Μια κάτοικος του οικισμού Ειρήνη στο Λουτράκι περιγράφει τα όσα συνέβησαν, λίγο πριν το σπίτι της παραδοθεί στις φλόγες και συγκινεί.«Όλοι φώναζαν “φύγετε, φύγετε”. Έφυγα όπως είμαι, δεν πήρα τίποτα, την τσάντα μου, τα χαρτιά μου, τα λεφτά μου τίποτα».

Ο οικισμός υπέστη τη μεγαλύτερη ζημιά από την πυρκαγιά. Κάηκαν 15 σπίτια, εκ των οποίων τα περισσότερα πρώτες κατοικίες.

Η κάτοικος αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι τη στιγμή που η πυρκαγιά είχε κυκλώσει το σπίτι, δεν υπήρχαν εναέρια μέσα, ούτε επίγειες δυνάμεις, μόνο εθελοντές. Το σπίτι της, που ήταν και η πρώτη της κατοικία κάηκε. Πλέον, έμειναν μόνο οι κολώνες.

«Φύγαμε τελευταία στιγμή, ενώ έρχονταν οι φλόγες. Πήραμε μόνο τα δύο μας σκυλάκια. Εγώ δεν ήθελα να φύγω, αλλά τα παιδιά μου με τραβάγανε και με βάλανε με το ζόρι στο αυτοκίνητο», περιγράφει.

«Είναι η ζωή μου» λέει η γυναίκα για το σπίτι που κάηκε, καθώς έκανε κόπο για να το φτιάξει και πληρώνει όλους τους φόρους που της αναλογούν. Στην περιοχή μένει από το 1980. Ωστόσο η ίδια χρειάζεται βοήθεια, καθώς το μόνο της εισόδημα είναι μια σύνταξη χηρείας, ύψους 420 ευρώ.

 

Φωτιές: Νύχτα αγωνίας σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια, Ρόδο – Η κατάσταση στα μέτωπα

Πυροσβεστική: «Ξημερώνει δύσκολη μέρα» – Μήνυμα στους πολίτες να είναι προσεκτικοί

Διαβάστε περισσότερα