Ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας δεν μετέχουν και δεν θα μετάσχουν στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος της Ρωσίας, πρόσθεσε ότι είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε το λευκορωσικό έδαφος για την πολύπλευρη εισβολή της στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μπορέλ: Μπορεί να κόψουμε το φυσικό αέριο από την Ρωσία

Από την πλευρά του, ο ύπατος αρμοστής της ΕΕ για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Ζοζέπ Μπορέλ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν και άλλες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Θα τα εξετάσουμε όλα», δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας και συγκεκριμένα για την πιθανότητα αναστολής των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

«Όλα είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

BBC: Ο ρωσικός αποκλεισμός δεν θα μας εμποδίσει να παρέχουμε ακριβείς ειδήσεις

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοίνωσε ότι η πρόσβαση σε σωστή πληροφόρηση είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να καταστήσει τις ειδήσεις του διαθέσιμες στη Ρωσία, αφού η χώρα περιόρισε την πρόσβαση στις ρωσόφωνες ιστοσελίδες του.

«Η πρόσβαση σε ακριβή, ανεξάρτητη πληροφόρηση είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο δεν θα πρέπει να το αρνείται κανείς στους πολίτες της Ρωσίας, εκατομμύρια εκ των οποίων βασίζονται στο BBC News κάθε εβδομάδα», ανέφερε σήμερα το BBC.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να καταστήσουμε το BBC News διαθέσιμο στη Ρωσία, και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο» πρόσθεσε.

Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη Νικολάεφ στη Μαύρη Θάλασσα

Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην ουκρανική πόλη-λιμάνι Νικολάεφ στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο κυβερνήτης της επαρχίας Βιτάλι Κιμ επεσήμανε ότι μαίνονται μάχες σε κάποιες περιοχές της πόλης. «Ας μην ταραζόμαστε», πρόσθεσε.