Νέα μπλεξίματα για τον Λούκας Πακετά. Ο διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ κατηγορείται, για μια ακόμα φορά, για συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό.

Το κακό για τον Πακετά είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, θα χαλάσει για δεύτερη χρονιά η μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι εξαιτίας του μπλεξίματος που έχει.

Οι πρώτες φήμες είχαν κυκλοφορήσει πέρσι τέτοια εποχή και επί της ουσίας «έκοψαν» τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να επιλέγει τον Κροάτη Κόβαζιτς από την Τσέλσι.

Ένα χρόνο αργότερα και ενώ οι πρωταθλητές Αγγλίας είχαν ανεθερμάνει το ενδιαφέρον τους για τον διεθνή Βραζιλιάνο, ήρθε το σοκ της είδησης ότι η αγγλική ομοσπονδία κατηγορεί πλέον και επίσημα τον έμπειρο μέσο για παραβιάσεις των κανόνων στοιχηματισμού που διέπουν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας θεωρούν ότι ο Πακετά τη σεζόν 2022-2023 πήρε εσκεμμένα κάρτα στους αγώνες με Λέστερ, Μπόρνμουθ, Άστον Βίλα και Λιντς προκειμένου να επωφεληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα, με τα παράνομα στοιχήματα να εντοπίζονται στην περιοχή του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η είδηση προέκυψε λίγη ώρα αφότου η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Χουλιάν Λοπετέγκι, με τον Πακετά πάντως να δηλώνει αθώος.

«Είμαι έκπληκτος και αναστατωμένος που η FA αποφάσισε να μου απαγγείλει κατηγορίες», δήλωσε μέσω Instagram ο Πακετά και συμπλήρωσε:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucas Paquetá (@lucaspaqueta)

«Επί εννέα μήνες συνεργάστηκα σε κάθε βήμα της έρευνάς τους και παρείχα όλες τις πληροφορίες που μπορούσα. Αρνούμαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους και θα αγωνιστώ με κάθε τρόπο για να καθαρίσω το όνομά μου».

Θέση πήρε και η Γουέστ Χαμ με τα σφυριά να τονίζουν: «Ο Λούκας αρνείται κατηγορηματικά την παράβαση και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται σθεναρά τη θέση του. Ο σύλλογος θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στον παίκτη και να τον υποστηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας».

Ο Πακετά ανακρίθηκε από την FA τον περασμένο Σεπτέμβριο και τους έδωσε πρόσβαση στο τηλέφωνό του τον επόμενο μήνα, ενώ έχει προθεσμία μέχρι τις 3 Ιουνίου για να απαντήσει στις κατηγορίες, με την επιφύλαξη αίτησης παράτασης.

Διαβάστε ακόμη: