Το τραγικό περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης (23/12) σε ένα κατάστημα στο Μπέρλινγκτον στην περιοχή του Βόρειου Χόλιγουντ στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο, ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με τον Guardian.

Μάρτυρες είπαν ένας άνδρας απειλούσε να πετάξει αντικείμενα από τον επάνω όροφο και επιτέθηκε σε μια γυναίκα με κλειδαριά ποδηλάτου το μεσημέρι, ενώ το κατάστημα ήταν γεμάτο με πελάτες.

Οι αστυνομικοί απάντησαν σε αναφορά για επίθεση και σε πυροβολισμούς, ωστόσο οι ερευνητές δεν βρήκαν όπλο στο σημείο.

Ο ύποπτος πυροβολήθηκε και πέθανε στο κατάστημα, αλλά μια από τις σφαίρες πέρασε από έναν τοίχο πίσω του, σκοτώνοντας το κορίτσι. Οι ερευνητές δεν ήξεραν αν ήταν στο καμαρίνι πριν ξεκινήσει το περιστατικό ή είχε τρέξει εκεί για να κρυφτεί, είπε.

«Πλήρης έρευνα για το περιστατικό»

«Αυτό το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αθώου παιδιού είναι τραγικό για όλους», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Μισέλ Μουρ, το βράδυ της Πέμπτης. «Λυπάμαι βαθιά για την απώλεια της ζωής αυτού του νεαρού κοριτσιού και ξέρω ότι δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να ανακουφίσουν τον αφάνταστο πόνο για την οικογένεια».

Ο Μουρ υποσχέθηκε μια «ενδελεχή, πλήρη και διαφανή έρευνα» για τον πυροβολισμό και είπε ότι ένα βίντεο με κρίσιμο περιστατικό θα δημοσιοποιηθεί μέχρι τη Δευτέρα.