Την παρθενική τους απεργία στα πάνω από 140 χρόνια που κυκλοφορεί έκαναν όσοι εργάζονται για την εφημερίδα Los Angeles Times την παρασκευή 19/01. Ο λόγος ήταν η εναντίωση τους απέναντι στο κύμα απολύσεων που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι εργοδότες τους.

Ορδές εργαζομένων μαζεύτηκαν σε πάρκο κεντρικά της πόλης των αγγέλων για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους απέναντι στα επερχόμενα σχέδια της εργοδοσίας.

Στην απεργία αυτή συμμετείχε περίπου το 90% των δημοσιογράφων της εφημερίδας συμπεριλαμβανομένων όσων κάνουν ανταποκρίσεις και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Οι ιθύνοντες της εφημερίδας την πέμπτη 18/01 είχαν ανακοινώσει πως θα ακολουθήσουν απολύσεις για να καταφέρουν να οδηγήσουν σε μείωση των εξόδων της επιχείρησης. Αν και στην ανακοίνωση δεν υπήρχαν συγκεκριμένα νούμερα, τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι απολυμένοι δημοσιογράφοι θα αγγίξουν τους 100.

Η εφημερίδα βρίσκεται στην κατοχή του δισεκατομμυριούχου Πάτρικ Σουν-Σιονγκ και η τακτική των απολύσεων είχε ξανά εφαρμοστεί τον προηγούμενο Ιούνη με εβδομήντα στον αριθμό εργαζομένους.

Η τακτική αυτή δεν είναι άγνωστη στους δημοσιογραφικούς κόλπους αφού η μείωση των διαφημιστικών τους πόρων οδηγεί στην ταυτόχρονη μείωση του ανθρώπινου τους δυναμικού ως προσπάθεια ελέγχου της κρίσης.

Διαβάστε ακόμη: