Η γοητευτική ηρωίδα των φιλμ νουάρ με την βραχνή φωνή και το αισθησιακό βλέμμα, η αξεπέραστη ντίβα της Έβδομης Τέχνης.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Βραχνή φωνή, αισθησιακό βλέμμα που την ανέδειξαν σε ιδανική ηρωίδα του φιλμ νουάρ. Ντίβα της έβδομης τέχνης, ίνδαλμα της μόδας, μυστηριώδης γόησσα που παραδίδει μαθήματα στα κορίτσια για το “Πώς να παντρευτούν έναν εκατομμυριούχο”. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη θρυλική Λορίν Μπακόλ.

Όποιος μιλούσε για ανδρόγυνη ομορφιά δεν ήταν μόνο λόγω της αυστηρής και λιπόσαρκης εμφάνισής της. Η όψη και η φωνή της είχαν πάντα κάτι το ασύμβατο. Αν κάποιος τη γνώριζε δεν περίμενε να έχει τέτοια τραχύτητα στην άρθρωσή της.

Η Λορίν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 16 Σεπτεμβρίου 1924, με το όνομα Μπέτι Τζόαν Περσκ. Mοναχοκόρη της Νάταλι (πατρικό όνομα Μπακόλ ή Βένσταϊν), μιας γραμματέως, και του πωλητή Ουίλιαμ Πέρσκε. Οι γονείς της ήταν Εβραίοι μετανάστες, με τις οικογένειες να προέρχονται από τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Περές ήταν πρώτος της ξάδελφος. Οι γονείς της χωρίζουν όταν εκείνη είναι έξι χρόνων. Τότε υιοθετεί το επώνυμο της μητέρας της. Η Μπακόλ δεν ξαναβλέπει τον πατέρα της και δένεται πολύ με τη μητέρα της.

Σπουδάζει υποκριτική για δεκατρία έτη και βρίσκεται στο σανίδι στα 18 της χρόνια, ενώ παράλληλα δουλεύει ως ταξιθέτρια και κάνει μόντελινγκ.Το 1942, κάνει το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ, ως Μπέτυ Μπακό, στην παράσταση “Johnny 2 X 4”. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία της, η Μπακόλ γνωρίζει το είδωλό της, Μπέτι Ντέιβις, στο ξενοδοχείο που διέμενε η τελευταία. Μετά από χρόνια, η Ντέιβις επισκέπτεται την Μπακόλ στα παρασκήνια για να τη συγχαρεί για την ερμηνεία της στο“Applause” – ένα μιούζικαλ βασισμένο στην ταινία που γύρισε η ίδια, το “Όλα για την Εύα”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο klik.gr