Βίβιαν Λι.  Τη σπουδαία  Αγγλίδα ηθοποιό την έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με δύο ρόλος. Της Σκάρλετ Ο`Χάρα στο Όσα παίρνει ο άνεμος το 1939 και της Μπλανς Ντυμπουά στο “Λεωφορείον ο Πόθος  το 1951. Και στις δύο περιπτώσεις βραβεύτηκε με Όσκαρ Α` Γυναικείου Ρόλου.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Ο Λόρενς Ολίβιε ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς. Δικαιωματικά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς του 20ού αιώνα καθώς ερμήνευσε τους σπουδαιότερους σαιξπηρικούς ρόλους, ανάμεσά τους: Άμλετ, Βασιλιάς Ληρ, Μάκβεθ.

Συνεργάστηκε  με το Θέατρο Ρεπερτορίου του Μπέρμιγχαμ, το Βασιλικό Θέατρο, το Όλντ Βικ, το θέατρο Σαιντ Τζέιμς και το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, του οποίου μάλιστα διετέλεσε διευθυντής σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε σπουδαίες  παραστάσεις.Είναι ο άνθρωπος ο οποίος ίδρυσε και διήυθυνε το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.

Η Βίβιαν Λι και ο Λόρενς Ολίβιε, έζησαν μια θυελλώδη σχέση.

Παντρεύτηκαν στις 31 Αυγούστου 1940 .

Ο Λόρενς Ολίβιε είχε τη φήμη του άπιστου συζύγου. Διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, τόσο με γυναίκες όσο και με άνδρες, όπως ο Ντάνι Κέι και ο Νόελ Κάουαρντ.

Το 1982 εξέδωσε  τα απομνημονεύματά του με τίτλο Εξομολογήσεις Ενός Ηθοποιού καθώς και τέσσερα χρόνια αργότερα το βιβλίο Περί Ηθοποιίας.

Η σχέση του με τη Βίβιαν Λι  είχε πολλές διακυμάνσεις. Από παθιασμένη σε παγερά αδιάφορη…Την ιστορία αγάπης τους αποκαλύπτουν οι επιστολές τους.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, ο Ολίβιε έγραψε στη γοητευτική σταρ του θρυλικού “Οσα παίρνει ο άνεμος”, περισσότερες από 200 επιστολές.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr