Ποινή φυλάκισης άνω των… 100 ετών επιβλήθηκε, συνολικά, σε συμμορία οπλισμένων ληστών που διέπρατταν σειρά κλοπών, διασπείροντας τον τρόμο στον Λονδίνο. Ανάμεσα στα πρόσωπα που επιχείρησαν να ληστέψουν, βρίσκονται και αστέρες του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα στο στόχαστρο των δραστών, που έχουν ταυτοποιηθεί, βρέθηκαν ο τουρκικής καταγωγής Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος αγωνίζεται ως μέσος στην Τουρκική Φενέρμπαχτσε, και ο Βόσνιος Σέαντ Κολάσινατς που αγωνίζεται ως αμυντικός στην Σαλκε δανεικός και στην Εθνική Βοσν.

Η σπείρα εισέβαλε σε σπίτια, με μαχαίρι, απαιτώντας χρήματα και υψηλής αξίας ρολόγια, στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Ιούλιο του 2020. Ένας από τους ληστές επιχείρησε να κλέψει από τους ποδοσφαιριστές ρολόγια αξίας 200.000 λιρών. Όπως φάνηκε σε υλικό από κάμερες, ο Κολάσινατς ετοιμαζόταν να τρέξει πίσω από τους δράστες παρά το γεγονός ότι δέχθηκε απειλή με μαχαίρι. Ο άντρας που είχε στήσει ενέδρα στους ποδοσφαιριστές είναι ο Τζόρνταν Νορθόουβερ , ο οποίος τον Νοέμβριο του 2019 παραδέχθηκε την ενοχή του για ληστείες και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών, ενώ αυτήν την εβδομάδα καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης.

Η δράση του κυκλώματος προκαλεί τρόμο έαν σκεφτεί κανείς ότι απαιτούσαν από τα θύματά τους  συγκεκριμένους κωδικούς ώστε να έχουν πρόσβαση σε υψηλής αξίας αντικείμενα. Σε μια άλλη περίπτωση, τον Ιούνιο του 2020, οι ληστές έσπασαν την πόρτα και απείλησαν μητέρα μπροστά στα μάτια του παιδιού της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.