Η Eurostar, η σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι διασχίζοντας τη Σήραγγα της Μάγχης, ακύρωσε όλα τα δρομολόγιά της για σήμερα, αφήνοντας περίπου 30.000 εξαγριωμένους επιβάτες αποκλεισμένους στο Λονδίνο και χαλώντας τα σχέδιά τους για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη σήραγγα.

Πολλοί που ήλπιζαν να περάσουν με μια ρομαντική νύχτα στο Παρίσι για την αλλαγή της χρονιάς, να παρακολουθήσουν πυροτεχνήματα από κάποια πίστα του σκι ή να απολαύσουν οικογενειακές διακοπές στη Disneyland, έμειναν απογοητευμένοι στο σταθμό St Pancras International του Λονδίνου.

Η αναστάτωση ξεκίνησε χθες το βράδυ όταν το νερό πλημμύρισε σήραγγες στο Ebbsfleet International στο Κεντ, διακόπτοντας τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας νότια του Τάμεση.

Ορισμένοι αναστατωμένοιεπιβάτες προσέτρεξαν στο διαδίκτυο για να κλείσουν online πτήσεις και να διασώσουν τα σχέδιά τους για το τέλος του έτους, ενώ άλλοι έκαναν «αγώνα δρόμου» για να βρουν την τελευταία στιγμή μία διανυκτέρευση στο Λονδίνο.

Ανάμεσα στις οικογένειες που είχαν πληγωθεί ήταν και η Λουάνα Αντράντε, 36 ετών, με έδρα το Δουβλίνο, η οποία ταξίδευε στη Disneyland του Παρισιού με τον σύζυγό της, τον τρίχρονο γιο της και έξι συγγενείς που είχαν επισκεφθεί από τη Βραζιλία για το «ταξίδι των ονείρων τους».

«Το πρόβλημά μας είναι να βρούμε να κοιμηθούμε ένα βράδυ, γιατί το Λονδίνο είναι πολύ ακριβό και δεν έχουμε Airbnb για να μείνουμε απόψε» δήλωσε στην Dailymail η Λουάνα Αντράντε, 36 ετών, με έδρα το Δουβλίνο, η οποία ταξίδευε για τη Disneyland του Παρισιού με τον σύζυγό της, τον τρίχρονο γιο της και έξι συγγενείς που είχαν έρθει από τη Βραζιλία για το «ταξίδι των ονείρων τους».

«Θα πρέπει να αναδιοργανώσουμε τα πάντα. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Παρίσι, γιατί ακόμα και αν βρούμε πτήση για αύριο θα φτάσουμε εκεί γύρω στις 10μμ-11μμ» πρόσθεσε η ίδια.

Η Eurostar ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι η κατάσταση στις σήραγγες μεταξύ του St Pancras International και του Ebbsfleet δεν είχε βελτιωθεί και έτσι η εταιρεία έλαβε τη «δυσάρεστη απόφαση να ακυρώσει όλα τα δρομολόγια για το υπόλοιπο της ημέρας».

Οι ακυρώσεις επηρέασαν συνολικά 41 αμαξοστοιχίες, με την Eurostar να ζητά συγγνώμη για «τα απρόβλεπτα προβλήματα που επηρεάζουν τους πελάτες» και να προσθέτει ότι «η ασφάλεια παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα».

Η αναστάτωση θα επηρεάσει περίπου 30.000 ανθρώπους που τα σχέδιά τους καταστράφηκαν, σύμφωνα με τον Independent.

Οι πλημμύρες στις σιδηρογραμμές επηρεάζουν, εκτός από την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Eurostar, και την κυκλοφορία των τρένων που συνδέουν το Λονδίνο με τη νοτιοανατολική Αγγλία. Ισχυρές βροχοπτώσεις εξακολουθούν να αναμένονται για σήμερα στο τμήμα αυτό της Αγγλίας.

Διαβάστε ακόμη: