Ένα πολύ μεγάλο πλήθος -ακόμη και για τα δεδομένα της Βρετανίας- κατέκλυσε το Σάββατο τους δρόμους στο κέντρο του Λονδίνου, διαδηλώνοντας υπέρ των Παλαιστινίων.

Η πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν ήρεμη, αλλά δεν έλειψαν στιγμές έντασης με την αστυνομία να προχωρά σε δεκάδες συλλήψεις και να αναζητά μάλιστα και πρόσωπα που κυκλοφορούσαν με εμφανή μηνύματα υπέρ της Χαμάς.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι περίπου 300.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία. Το BBC είχε μεταδώσει ότι σε κάποιο σημείο κάλυπτε πάνω από 4 χιλιόμετρα στο κέντρο της πόλης, φτάνοντας ως την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οι οργανωτές εκτιμούν από την πλευρά τους ότι πάνω από 800.000 ήταν όσοι βγήκαν στους δρόμους, πιθανόν μάλιστα να φτάνουν και το ένα εκατομμύριο. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διαδήλωση στην βρετανική ιστορία.

Κάποιοι πετούσαν πυροτεχνήματα, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να τους ζητήσουν να το σταματήσουν, γράφει ο Guardian.

Διαδηλωτές τύλιξαν μια παλαιστινιακή σημαία γύρω από από μνημείο για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αργότερα, κάποιοι σκαρφάλωσαν στο άγαλμα, ενώ ένας από αυτούς κρατούσε μεγάφωνο και φώναζε «Ελεύθερη, ελεύθερη Παλαιστίνη».

Εν τω μεταξύ, από την αστυνομία έγιναν τουλάχιστον 92 συλλήψεις για αδικήματα που περιλάμβαναν κατοχή επιθετικών όπλων, για επεισόδια και κατοχή ναρκωτικών.
Οι περισσότερες αφορούσαν ακροδεξιούς αντιδιαδηλωτές που κινήθηκαν κατά αστυνομικών. Κάποιοι ακούγονταν να φωνάζουν στους διαδηλωτές «Δεν είστε πια Άγγλοι».

Διαβάστε ακόμη: