Σήμερα Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Όσοι επιλεγούν θα αντικαταστήσουν εργαζομένους στην Υγεία που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού, ενεργοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 1-9-2021 στις 15.00 και η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8-9-2021 στις 15.00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx

epikouriko-proslipseis-platforma

Από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα όπου οι ανεμβολίαστοι γιατροί θα μπορούν να λάβουν την πρώτη ή μοναδική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό καθώς αφορά στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας σε δημόσιες, ιδιωτικές και δημοτικές μονάδες – μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί και αργότερα. Ο φορέας επιβάλλει το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Για τους υποψήφιους όπου είχαν υποβάλει και κατά το παρελθόν αίτηση συμμετοχής σε παλιότερες ενεργοποιήσεις της πλατφόρμας, παρακαλούνται για την προσεκτική ανάγνωση της κωδικοποιημένης ΚΥΑ και των οδηγιών, καθώς έχουν υπάρξει αλλαγές. Παρακαλούνται να ελέγξουν τα αποθηκευμένα δικαιολογητικά τους ως προς την ισχύ τους. Επισημαίνεται ότι έχει αλλάξει το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης (iv). Όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν εκ νέου με καινούρια ημερομηνία.

Νομοθετική ρύθμιση

Προωθείται νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, κατά τη διάρκεια ισχύος του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), οι φορείς το προσωπικό των οποίων υπόκειται στην υποχρέωση εμβολιασμού σύμφωνα με το ως άνω άρθρο παρ. 2, δύνανται να προσλαμβάνουν παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό μέσω των ηλεκτρονικών καταλόγων του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού. Το εν λόγω προσωπικό συνάπτει τρίμηνη σύμβασης εργασίας με τον φορέα, στο οποίο τοποθετείται, η οποία δύναται να παραταθεί για τρεις (3) μήνες ακόμα. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται υπό τους όρους του ως άνω άρθρου δεν διαγράφεται από τους ως άνω τηρούμενους καταλόγους, αλλά διατηρεί τη σειρά κατάταξής του σε αυτούς.

Σε περίπτωση έγκρισης πρόσληψης, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 3329/2005, το προσωπικό αυτό επαναδιορίζεται σύμφωνα με τη σειρά κατάταξής του και συνάπτει νεότερη σύμβαση με τον φορέα, στον οποίο τοποθετείται. Η θέση που κενώνεται δύναται να καλύπτεται από τον επόμενο σε σειρά κατάταξης υποψήφιο για το εναπομείναν χρονικό διάστημα έως τη συμπλήρωση των τριών (3) μηνών. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται κατ’ εφαρμογή του παρόντος πρέπει να προσκομίσει τα προβλεπόμενα στο άρθρο 207 του ν. 4820/2021 (Α΄ 130) δικαιολογητικά.