Η Emirates Airlines ανακοίνωσε, χθες Τρίτη, ότι θα αναστείλει τις πτήσεις της προς αμερικανικούς προορισμούς, από σήμερα Τετάρτη, μέχρι νεωτέρας.

Η εταιρεία ανέφερε στον ιστότοπό της, ότι η απόφαση ελήφθη λόγω επιχειρησιακών ανησυχιών που σχετίζονται με την προγραμματισμένη λειτουργία των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς 5G στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Emirates πρόσθεσε ότι μεταξύ των προορισμών ήταν η Βοστόνη, το Σικάγο, το Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, το Χιούστον, το Μαϊάμι, το Νιούαρκ, το Ορλάντο, το Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ.

Ακόμη η  εταιρεία δήλωσε ότι οι πτήσεις της προς τα αεροδρόμια JFK στη Νέα Υόρκη, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και το Διεθνές Αεροδρόμιο Dulles στην Ουάσιγκτον συνεχίζονται κανονικά. Και αναφέρε: «Συνεργαζόμαστε στενά με τους κατασκευαστές αεροσκαφών και τις αρμόδιες αρχές για να αμβλύνουμε τις επιχειρησιακές ανησυχίες και ελπίζουμε να επαναλάβουμε τις υπηρεσίες μας στις Ηνωμένες Πολιτείες το συντομότερο δυνατό.

 Ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει νωρίτερα την Τρίτη ότι ήθελε να βρει μια λύση για τη λειτουργία των υπηρεσιών πέμπτης γενιάς που θα διαφυλάξει την ασφάλεια των αερομεταφορών και θα μειώσει τις διακοπές των αεροπορικών ταξιδιών στον ελάχιστο δυνατό βαθμό.