Η αμερικανική αμυντική εταιρεία Lockheed Martin αύξησε τον ετήσιο στόχο της για τις πωλήσεις την Τρίτη, μετά την απροσδόκητη επανέναρξη των παραδόσεων των αεροσκαφών F-35, αφού το Πεντάγωνο άρχισε να παραλαμβάνει ξανά τα αεροσκάφη την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα η Lockheed Martin αναμένει ότι οι πωλήσεις του 2024 θα διαμορφωθούν μεταξύ 70,5 δισ. και 71,5 δισ. δολαρίων, έναντι 68,5 δισ. έως 70 δισ. δολαρίων που προέβλεπε νωρίτερα. Την ίδια στιγμή οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν άνοδο 3,2% στις πρωινές συναλλαγές καθώς τα καθαρά κέρδη της Lockheed για το δεύτερο τρίμηνο, έφτασαν τα 6,85 δολάρια ανά μετοχή και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της LSEG για 6,46 δολάρια ανά μετοχή. Οι συνολικές τριμηνιαίες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,5% στα 18,12 δισ. δολάρια, επίσης πάνω από τα 17,04 δισ. δολάρια που είχαν εκτιμηθεί. αναφέρει το reuters.

Οι ΗΠΑ άρχισαν εκ νέου να δέχονται παραδόσεις F-35 μετά από μια πολύμηνη παύση λόγω καθυστερήσεων στην αναβάθμιση του λογισμικού του μαχητικού. Η Lockheed αναβαθμίζει τα αεροσκάφη στο πλαίσιο του προγράμματος Technology Refresh 3, ή TR-3, που δίνει στα F-35 καλύτερες οθόνες και επεξεργαστική ισχύ.

Η επανέναρξη των παραδόσεων γίνεται όμως με ημιτελείς αναβαθμίσεις λογισμικού με αποτέλεσμα το Πεντάγωνο να παρακρατήσει κάποιες πληρωμές, οι λεπτομέρειες των οποίων είναι άγνωστες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες βελτιώσεις.

«Το F-35 παραμένει κορυφαία προτεραιότητα και πρόσφατα παραδώσαμε το πρώτο αεροσκάφος με διαμόρφωση TR-3 στον πελάτη και αναμένουμε παραδόσεις για το 2024, ώστε να καλύψουμε το αναμενόμενο εύρος των 75-110 F-35», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζιμ Τάικλετ.

Το TR-3 περιλαμβάνει βελτιώσεις τόσο σε υλικό όσο και σε λογισμικό και θεωρείται πυλώνας μιας ευρύτερης αναβάθμισης του stealth αεροσκάφους, γνωστής ως Block 4.

Οι βελτιώσεις «είναι κρίσιμα βήματα για να διασφαλιστεί ότι το F-35 παραμένει το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο και ο βασικός κόμβος εναέριου οχήματος στην κοινή αρχιτεκτονική όλων των τομέων του Υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο Taiclet.

Η Lockheed, ωστόσο, δεν αναμένει ότι το πλήρες πακέτο τεχνολογικής ανανέωσης θα είναι έτοιμο για μήνες.

Διαβάστε ακόμη: