Το νησί των ανέμων έχει παγώσει από χθες το μεσημέρι, μετά την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για το δεκαήμερο περιορισμό στις ώρες κυκλοφορίας και την επιβολή της απόλυτης σιγής στα beach bar, τα κλαμπ, τα κέντρα διασκέδασης.

Είναι όμως αμφίβολο αν θα σταματήσει και η διοργάνωση των πάρτι στις πολυτελείς βίλες του νησιού, που έχουν είσοδο με εισιτήριο.

Οι επιχειρηματίες και ο Δήμαρχος της Μυκόνου Κώστας Κουκάς, κάνουν λόγο για άστοχη και άδικη απόφαση που θα φέρει ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά.

Την ίδια ώρα ο κ. Χαρδαλιάς στέλνει στη Μύκονο drones και κλιμάκια ελεγκτών προκειμένου να σαρώσουν στην κυριολεξία το νησί, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση, ώστε να κλείσουν τα μεγάφωνα για τη μουσική και να τηρηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μερί τις 6 το πρωί.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τσουχτερά πρόστιμα θα επιβάλλονται στις επιχειρήσεις που παρανομούν.

Το νησί μπήκε σε lockdown καθώς παρουσίασε εκρηκτική άνοδο κρουσμάτων, κατά 300%. Με δεδομένο ότι φιλοξενεί σχεδόν 200 χιλιάδες επισκέπτες αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα το νησί θα μετατραπεί σε μία «βόμβα» covid.

 «Η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων, έστω για 10 ημέρες, στην καρδιά της τουριστικής  περιόδου για το νησί που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός είναι μια άστοχη ενέργεια η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κώστας Κουκάς.

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες του νησιού κάνουν λόγο για τιμωρητική απόφαση της πολιτείας, ζητούν αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, καθώς όπως λένε  «ακόμη  και 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς».

Ακόμα προτείνουν μία σειρά από μέτρα –για την προστασία του κοινού- όπως είναι η διενέργεια σελφ και ράπιντ  τεστ για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί, η  νομική κάλυψη των επιχειρήσεων που δεν συνεργάζονται με ανεμβολίαστους υπαλλήλους, αλλά και να εφαρμοστεί ουσιαστικά και αυστηρά η ΚΥΑ για τα παράνομα πάρτι στις βίλες με την παρουσία δικαστικού λειτουργού..

Αλλά και οι  επιχειρηματίες  τουρισμού σε Πάρο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Ρέθυμνο παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα, καθώς βλέπουν ότι έρχεται η σειρά τους για lockdown….

Μύκονος: «Εκκλησία» τα beach bar μετά το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής