Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε αυτό που ήθελε στο Άνφιλντ κόντρα στη Λίβερπουλ (0-0) και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League, εκεί που θα αντιμετωπίσουν την Τσέλσι.

Οι Μαδριλένοι συνεχίζουν την πορεία τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, ενώ από την άλλη πλευρά οι Reds του Γιούργκεν Κλοπ, ολοκλήρωσαν στα προημιτελικά την περιπέτειά τους στο φετινό Champions League.

Η Λίβερπουλ δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε όμως να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ για να δώσει περισσότερο σασπένς στο ματς και στην υπόθεση πρόκριση. Η Ρεάλ αφού κατάφερε να μην παραβιαστεί η εστία της στο διάστημα της υπεροχής των γηπεδούχων «πάγωσε» τον ρυθμό και πήρε την πρόκριση έχοντας «προίκα» το 3-1 του πρώτου αγώνα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δεύτερο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση, αλλά ο Κουρτουά είπε «όχι» στον Σαλάχ. Ο Μανέ άνοιξε στον Αιγύπτιο, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Βέλγο, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Στο 11’ οι Reds απείλησαν και πάλι, αυτή τη φορά με τον Μίλνερ. Ο Άγγλος βρήκε χώρο, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Κουρτουά στάθηκε και πάλι στο ύψος του.

Στο 20’ η Ρεάλ είχε δοκάρι με τον Μπενζεμά. Ο Γάλλος βγήκε στην αντεπίθεση, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Καμπάκ και κατέληξε στο δοκάρι του Άλισον, ο οποίος μάλιστα στη συνέχεια της φάσης μπλόκαρε το σουτ του Βινίσιους. Στο 41’ ο Μανέ γύρισε στον Σαλάχ, αλλά ο Αιγύπτιος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 46’ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε στον Φιρμίνο, αυτός κατέβασε ωραία, γύρισε, σούταρε, αλλά ο Κουρτουά αντέδρασε για μια ακόμα φορά σωστά και κράτησε το μηδέν. Στο 66’ η Ρεάλ απείλησε με τον Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος πάτησε περιοχή, αλλά ο Αλισον βγήκε γρήγορα και πρόλαβε τον μεσοεπιθετικό της Βασίλισσας.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζότα σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Κουρτουά. Η τελευταία καλή στιγμή για τη Λίβερπουλ  ήρθε στις καθυστερήσεις αλλά ο Κουρτουά είπε και πάλι «όχι» στον Σαλάχ.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Φίλιπς, Καμπάκ (59’ Αλκάνταρα), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Μίλνερ (59’ Ζότα), Σαλάχ, Μανέ (81’ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (81’ Σακίρι)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Μεντί, Βαλβέρδε, Νάτσο, Μιλιτάο, Κρόος (72’ Οντριοθόλα), Κασεμίρο, Μόντριτς, Βινίσιους (72’ Ροντρίγκο), Ασένσιο (82’ Ίσκο), Μπενζεμά

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.